Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Διαφάνεια ζητεί ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών

Διαφάνεια σχετικά με τα φωτοβολταϊκά πάρκα αλλά και τα οικιακά φωτοβολταϊκά ζητεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ)...


Σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου Ο Σύνδεσμος διαμαρτύρεται για το ρόλο της ΔΕΗ, ενώ υποστηρίζει ότι απειλείται η ανάπτυξη του κλάδου αν δεν εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Μεταξύ άλλων ο ΣΕΦ ζητεί την αυστηρή εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων και των μέτρων διαφάνειας που προβλέπει ο νόμος για όλα τα φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και την τήρηση της προτεραιότητας υλοποίησης οικιακών Φωτοβολταϊκών συστημάτων σε όλη τη χώρα.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι περισσότερο από ένα χρόνο ο σύνδεσμος έχει προσπαθήσει να βρει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη ΔΕΗ - σε σχέση με το ρόλο της ως Διαχειριστή Δικτύου και την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας - χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση στις παρατηρήσεις και ενστάσεις που έχει καταθέσει. Για το λόγο αυτό, όπως σημειώνει ο σύνδεσμος, ζητεί την παρέμβαση του υπουργού.

«Καθυστερήσεις ή αυθαίρετες πρακτικές στην παροχή όρων σύνδεσης ή και στην παραλαβή των εγκαταστάσεων οδηγούν σε στρέβλωση και στραγγαλισμό της αγοράς και τη δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας, απειλώντας τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΦ. Για το λόγο αυτό, επιφυλασσόμαστε των δικαιωμάτων μας, για κάθε νόμιμη ενέργεια που στόχο θα έχει την προστασία των μελών μας και του κλάδου γενικότερα, αλλά και του Έλληνα καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας που στηρίζει την αγορά των ΑΠΕ, μέσω της καταβολής του αντίστοιχου τέλους» αναφέρεται στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου