Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Όλα όσα καταγγέλει ο κ. Βασιλάκος είναι σωστά.

Πριν πολλά χρόνια είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του για δύο περίπου ώρες. Ποτέ δεν έγραψα κάτι γιατί, αυτή ήταν η συμφωνία μας. Έμεινα με την εντύπωση ότι, ο κ. Βασιλάκος έκανε σωστά τη δουλειά του και νοιάζονταν για αυτό που αποκαλούμε “περιουσία του ελληνικού λαού”.

Παρακολουθώντας τα όσα γίνονται στον τομέα των αμυντικών προμηθειών σαν δημοσιογράφος και εκδότης του αρχαίοτερου, εγκυρόρου και μεγαλύτερου περιοδικού στην Ελλάδα “ΠΤΗΣΗ & Διάστημα” διαβεβαιώ ότι, άτομα υπεράνω υποψίας εμπλέκονται στις πωλήσεις όπλων. Από μεγαλόσχημους εκδότες μέχρι υιούς γνωστών λαμόγιων και απατεώνων και από …καθηγητές πανεπιστημίων μέχρι πολιτικούς.


Όταν έβγαλα το περιοδικό στις αρχές της δεκαετίας του 70, λάβαινα δεκάδες προτάσεις από αντιπροσώπους και εμπόρους όπλων “να περάσω μία εβδομάδα στο σκάφος τους” ή “να κάνω ένα ονειρεμένο ταξίδι με την σύζυγο μου στα νησιά Φίτζι”. Τους έστελνα όλους -ευγενικά- στο διάβολο μέχρι που κατάλαβαν ότι, ανήκω στη κατηγορία δημοσιογράφων/εκδοτών που δεν “τα πιάνει” και σταμάτησαν να ενοχλούν εμένα και τους συνεργάτες που έμειναν κοντά μου μέχρι σήμερα.


Αυτό βέβαια με κατάταξε στην κατηγορία των …μακάκων, με πέταξε απ’ το “σύστημα” αλλά, έχω την αίσθηση, ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη των αναγνωστών και των Ελλήνων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις που, δεκάδες φορές χρησιμοποίησαν τα άρθρα και τις έρευνες του περιοδικού για να στηρίζουν το Σημόσιο Συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου