Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αγγελική Νικολούλη για την υπόθεση Κωστή Πολύζου: «Θλίβομαι για την ΕΛ.ΑΣ...»


Από εμπόδιο σε αναβολή και από αναβολή σε καθυστέρηση. Με αυτούς τους ρυθμούς της χελώνας, κινούνται οι Αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου, από τη Σιάτιστα Κοζάνης. Οι μέρες κυλούν βασανιστικά και γίνονται μήνες οργής και λύπης, για τους συγγενείς και φίλους, που περιμένουν να αποκαλυφθούν οι δολοφόνοι του.


Με τους χειρισμούς των αστυνομικών που βλέπω, νιώθω πως η ΕΛ.ΑΣ είναι αδύναμη και άβουλη, χωρίς τη στήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας. Δείχνει να αδυνατεί πλέον να εξιχνιάσει μία απλή δολοφονία, χωρίς τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων και των αρχείων της κινητής τηλεφωνίας. Το αποτέλεσμα; Να χάνεται πολύτιμος χρόνος και οι δολοφόνοι να χλευάζουν αυτούς που δειλιάζουν για να τους συλλάβουν.

Θλίβομαι με την εξέλιξη της ΕΛ.ΑΣ. Δίνει ψυχή στα άψυχα και στερεύει σιγά - σιγά το έμψυχο υλικό της. Θυμάμαι νεαρή ρεπόρτερ και πρώτη γυναίκα στο αστυνομικό ρεπορτάζ της χώρας , το πως εξιχνιάζονταν τότε οι δολοφονίες η μία μετά την άλλη. Είχα την τύχη να ζήσω την έρευνα με αστυνομικούς, όπως ο Μαραγιάννης, ο Βασιλόπουλος και άλλοι. Ερευνητές χωρίς τα σημερινά, σύγχρονα μέσα. Λαγωνικά που έστυβαν το μυαλό τους, την εμπειρία τους και την πονηριά τους και με μεθοδικότητα παγίδευαν αστραπιαία τους δολοφόνους, πριν προλάβουν να οργανωθούν. Εκεί ήταν φίλοι μου και η μαγκιά του μπάτσου, για να μιλήσω και τη γλώσσα της πιάτσας.

Αγαπητοί ένστολοι, με όλο το σεβασμό…Στην υπόθεση του Κωστή Πολύζου δεν κρύβεται η μεγάλη συνομωσία. Δεν έδρασε οργανωμένα η εισαγόμενη μαφία, για να δυσκολεύεστε δύο υπηρεσίες της Κοζάνης και των Αθηνών, να την εξιχνιάσετε. Η απλή λογική σε συνδυασμό με τη μεθοδική έρευνα, ανοίγει φωτεινούς δρόμους και στα βαθιά σκοτάδια… Σε αυτή στηρίζεται τόσα χρόνια το «Τούνελ» και φωτίζει τις δολοφονίες τη μια μετά την άλλη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου