Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

‘Το βιβλίο του Μαγίστρου Αλεκσαντάρ Ντόνσκι’: «Οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες»

 Η παρουσίαση του βιβλίου στο Σύδνεϋ  -Αυστραλία

Δεκέμβριος 27, 2011.

«Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για το πώς σκέφτονται οι «Μακεδόνες» του Γκρούεφσκι»

Магистер Александар Донски пред в-к "Народна волја"
(Ο μάγιστρος Αλεκσαντάρ Ντόνσκι στην εφημερίδα «Ναρόντνα βόλια)
«Αυτές τις ημέρες από το Μακεντόσκοτο  Φιλολογικό Σύλλογο «Γκρικόρ Πρλίτσεφ» του  Σύδνεϋ  και το ΕΜΑΡΙ* της πόλης Στιπ, κυκλοφόρησε το βιβλίο που έχει τίτλο :

« Ελληνικές και άλλες αρχαίες μαρτυρίες για την ιδιαιτερότητα των αρχαίων Μακεδόνων», από τον Μάγιστρο  Αλεκσαντάρ Ντόνσκι του Ινστιτούτου Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου «Γκότσε Ντέλτσεφ».

Το βιβλίο δημοσιεύεται σε δύο ειδικές εκδόσεις – στη σλαβική και την αγγλική γλώσσα.

Έχουμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε με τον ίδιο το συγγραφέα.


«Κύριε Ντόνσκι (φωτό) θα σας ρωτήσω γιατί εκδώσατε αυτό το βιβλίο;»

«Πάντοτε προσπαθώ μέσα από τους τίτλους των βιβλίων μου να αντικατοπτρίζεται με σαφήνεια  το περιεχόμενο τους. Έτσι έγινε και τώρα. Υπάρχουν πενήντα οκτώ μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων (κυρίως ελληνικές πηγές) που καταθέτουν σαφώς ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες. Τα αποσπάσματα  παρουσιάζονται αυθεντικά και συνοδεύονται  με τα κατάλληλα σχόλια».

«Τι αποδεικνύεται από αυτά;»

«Οι μαρτυρίες αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν σαφώς ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, μέσα από έμμεσους ισχυρισμούς (αν και ποτέ δεν το είπαν οι ίδιοι οι Μακεδόνες), εντούτοις  παρέχονται άμεσες αποδείξεις ότι ήταν διαφορετικό φύλο.


Για παράδειγμα, ένας   αρχαίος Έλληνας συγγραφέας περιγράφει  τους αρχαίους Μακεδόνες  ότι δεν έχουν συγγένεια με την Ελλάδα και ένας άλλος έγραψε για μίσος μεταξύ των Μακεδόνων και των Ελλήνων κατά τη μάχη της Ισσού που αυτό  ήταν τόσο μεγάλο που υπήρξε «φυλετική αντιπαλότητα».
Έχουμε επίσης έναν αρχαίο συγγραφέα που μαρτυρεί ότι οι Έλληνες και οι Μακεδόνες επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω διερμηνέα και πολλοί συγγραφείς έχουν παρόμοιες αναφορές για τους Μακεδόνες και τους Έλληνες και αντιμετωπίζονταν ως ξεχωριστοί λαοί.
Υπάρχουν ακόμη έμμεσες αποδείξεις.
Για παράδειγμα:
Αρκετοί  Έλληνες συγγραφείς περιγράφουν με ακρίβεια τα εθνικά σύνορα των Ελλήνων και ως εκ τούτου κανένας  από αυτούς δεν αναφέρει τη Μακεδονία ως αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδας»

«Πως εμπνευστήκατε  αυτό το βιβλίο;»

«Η έμπνευσή μου ήρθε από τη δήλωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία το 2009 είπε ότι η αρχαία ιστορία είναι ήδη γραμμένη και πλήρως τεκμηριωμένη. Συμφωνώ με τη δήλωση αυτή και συνεπώς προσπαθώ να μεταφέρω στους αναγνώστες μου,  τι είναι ήδη γραμμένο και αυτή  είναι η μαρτυρία των πάνω από τους  πενήντα (κυρίως Έλληνες) αρχαίους συγγραφείς, οι οποίοι σαφώς κατέθεσαν (με τα κείμενά τους αν και δεν το είπαν ευθέως)  ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.

«Τι αντίδραση περιμένετε από αυτό το βιβλίο;»

«Περιμένω το βιβλίο αυτό να προκαλέσει ένα βαρύ πλήγμα στη προπαγάνδα  της Ελληνικής Μεγάλης Ιδέας. Ειδικότερα σκέφτομαι την απάντησή τους. Σήμερα έχουμε ένα πρόβλημα με την Ελλάδα, ότι η Μακεδονία υπήρξε στο παρελθόν. Τα στοιχεία του βιβλίου επιβεβαιώνουν ότι την αρχαία Μακεδονία την αποτελούσαν  οι Μακεδόνες , όχι οι Έλληνες,  και αυτό ισχυρίζονται οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς».

--
*
(Σημείωση Εχέδωρου: ΕΜΑΡΙ / πρόκειται μάλλον για   το «ЕМАРИ» (едукација за моралот, академско истражување и историја на културата)- ίδρυμα για « την Ηθική Εκπαίδευση, την Ακαδημαϊκή Έρευνα και  την Πολιτιστική Ιστορία)- τρομάρα μας!

Πηγή: Народна Волја

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου