Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αλβανός Πολιτικός Σκοπίων: «Οι Αλβανοί περισσότερο θέλουν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας από ό, τι οι Έλληνες»!

Ο επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών» DPA,  των Σκοπίων, Μεντούχ Τάτσι σε συνέντευξή του  προς το ραδιοσταθμό  “Φωνή της Αμερικής”,   σε εκπομπή προς την Αλβανία και στην αλβανική γλώσσα, δήλωσε ότι περισσότερο οι Αλβανοί  επιθυμούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων από ό, τι οι Έλληνες…

Ο Τάτσι εκτίμησε ότι ο νόμος για τη γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων και  αυτός που  αναφέρεται στην αλβανική σημαία πρέπει να αλλάξει.


(σημείωση: κύρια γλώσσα σήμερα είναι η σλαβική και κύρια σημαία είναι η σλαβική  και  η αλβανική επιτρέπεται μόνο σε δήμους με πλειοψηφία Αλβανών αλλά  μαζί με την σλαβική,  στο ήμισυ του μεγέθους της σλαβικής των Σκοπίων)

«Νομίζω ότι αποτελεί μοιραίο λάθος, αυτό το οποίο ισχύει για το δίκαιο της σημαίας και της γλώσσας. Αυτός ο νόμος ήταν ο καλύτερος επί κομμουνιστικής εποχής. Αποτελεί προσβολή προς τη σημαία μας που δεν θεωρείται επίσημη  του κράτους και ακόμη περισσότερο για την αλβανική γλώσσα που δεν είναι επίσημη  γλώσσα του κράτους (των Σκοπίων), είπε ο Τάτσι στη ‘Φωνή της Αμερικής’.

Αναφερόμενος  για τις σχέσεις του με το άλλο αλβανικό κόμμα  που συμμετέχει στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι, ο Τάτσι δήλωσε ότι  δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα  με τον αρχηγό του DUI, Αλί Αχμέτι.

« Η έλλειψη επικοινωνίας δεν σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη πολιτικής ορθότητας» είπε  με την έννοια του γρίφου ο αρχηγός του DPA.

Ο Τάτσι αναφερόμενος στην συμφωνία πλαίσιο της Οχρίδας για την ίση μεταχείριση Αλβανών και Σλάβων, είπε ότι οι συμφωνίες δεν τηρούνται και αυτή η συμφωνία είναι ανεπιτυχής.

«Η συμφωνία - πλαίσιο δεν απηχεί στις θέσεις που εκφράζει ο Αχμέτι του DUI αλλά τις θέσεις του Τζαφέρη του DPA ( σημ. πρώην ηγέτης του αλβανικού κόμματος). Οι συμφωνίες, πάντως που δεν τηρούνται, έχουν αποτύχει», δήλωσε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου