Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ WRO-2011 ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μετά την πρώτη πανελλαδική διάκριση που απέσπασε  τον  Ιούνιο του 2011 στην προκριματική φάση του μαθητικού διαγωνισμού W.R.O. ομάδα μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου της Πτολεμαΐδας,  θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία του Λυκείου στην παγκόσμια Μαθητική Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (W.R.O 2011)  που θα πραγματοποιηθεί στο Αμπού Ντάμπι των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 18-20 Νοεμβρίου 2011.

Στην φετινή Ολυμπιάδα, συμμετέχουν  34 χώρες και 13000 ομάδες. Αξιοσημείωτο είναι ότι μαθητές της Πτολεμαΐδας συμμετέχουν για τρίτη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση της Ολυμπιάδας  Ρομποτικής.
Η ομάδα μας που θα αγωνιστεί στην τεχνική (regular) κατηγορία του Λυκείου αποτελείται από τις μαθήτριες της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας Ζαραφίδου Αναστασία, Γκέρτση Αφροδίτη και  Κοκκινίδου Ειρήνη με προπονητή τον Ζαραφίδη Χαράλαμπο, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής ΠΕ20  του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας. Στην προηγούμενη Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στις Φιλιππίνες κατακτήσαμε την 13η ανάμεσα σε 50 ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση της Ολυμπιάδας.
Οι μαθήτριες θα κληθούν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα που θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση.  Συγκεκριμένα, πρόκληση (σενάριο) φέρει την ονομασία ρομποτική ανακύκλωση (Robot Recycler).  Μέσα σε χρονικό περιθώριο 150 λεπτών πρέπει να συναρμολογηθεί η ρομποτική διάταξη και να   προγραμματιστεί για να εκτελεί την αποστολή της με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Η αποστολή είναι ο διαχωρισμός διάφορων υλικών κατά μέγεθος και χρώμα και η μετακίνηση τους σε προκαθορισμένες θέσεις μέσα στο χρονικό όριο των (2) δύο λεπτών!
Πέρα από την προσπάθειά μας για τη διεκδίκηση μια καλής θέσης  στην παγκόσμια κατάταξη, βασική επιδίωξή μας είναι η απόκτηση τεχνογνωσίας. Οι εκπαιδευτικοί που θα συνοδεύσουν την αποστολή θα παρακολουθήσουν ένα διεθνές διήμερο συνέδριο ρομποτικής, επίσης οι μαθητές που διακρίθηκαν στην προκριματική φάση του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκτός από το τεχνικό τμήμα του διαγωνισμού, τη δημιουργική κατηγορία (open)  αλλά και το πρωτάθλημα του ρομποτικού ποδοσφαίρου.
Η δράση μας πλαισιώνεται αφιλοκερδώς από συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης και στηρίζεται από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας. 
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας. Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εοδραίας, Cyta Ελλάδος, Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Διερευνητική Μάθηση Α.Ε.

Εκ μέρους της ομάδας
Ζαραφίδης Χαράλαμπος                                          
Εκπ. Πληροφορικής 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολ/δας              
Χατζησάββας Βασίλης
Εκπ. Ηλεκτρολόγος 1ου ΕΠ.Λ. Πτολ/δας
Περισσότερες πληροφορίες στο http://plinetptol.sch.gr/tiki-robotics
Ζωντανή μετάδοση της ολυμπιάδας στο http://www.wroboto.org


Ομάδα
Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Πτολεμαΐδας
Δελτίο Τύπου
Πτολεμαΐδα 15/11/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου