Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πότε θα γίνει η κηδεία του Κωστή Πολύζου-Τι λέει η Αστυνομία…

Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει συγκεκριμένα ΜΜΕ και εκπομπές για την άμεση σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του άτυχου Κωστή Πολύζου, ήρθαν εδώ και αρκετές ημέρες να δώσουν τη θέση τους στα…ερωτηματικά και τις απορίες πολιτών και μη για την εξέλιξη της όλης έρευνας.
Ωστόσο, οι προσεκτικοί αναγνώστες των περισσότερων τοπικών ΜΜΕ γνωρίζουν καλά πως από την πρώτη στιγμή η επίσημη ενημέρωση από πλευράς Αστυνομίας ήταν εξαιρετικά φειδωλή. Και, από την πορεία της όλης υπόθεσης, απολύτως δικαιολογημένα και σωστά.
Γιατί, αν και κάποια…βιαστικά κεντρικά ΜΜΕ και εκπομπές άφηναν να εννοηθεί πως είναι θέμα…ημερών η σύλληψη των όποιων δραστών, αποδεικνύται πως έχουμε να κάνουμε με ένα έγκλημα πολλών…διαστάσεων και εξαιρετικά οργανωμένο στη σύλληψη και την εκτέλεσή του.
Το εξαιρετικά δύσκολο έργο των αστυνομικών αρχών, όμως, ήρθε να δυσχεράνει και η, αναμενόμενη πάντως, καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και άλλων οστών που βρέθηκαν στην ίδια περιοχή με τη σωσρό που άτυχου Κωστή και, φυσικά, το ανθρώπινο κρανίο.
Το οποίο, όπως δήλωσαν πριν από μερικές ημέρες στον «Πρωινό Λόγο» έγκυρες αστυνομικές πηγές, ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί, με τις ίδιες πηγές να ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι δυνατή η ταφή της σωρού του νεαρού, πριν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ενέργειες. Μια εξ αυτών ήταν και η απαραίτητη ανθρωπομετρική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί εάν και άλλα οστά που βρέθηκαν στην εν λόγω περιοχή ανήκαν στον Κωστή Πολύζο. Συνεπώς, όλα τα παραπάνω οδήγησαν στη μεγάλη καθυστέρηση της ταφής…
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως ο άτυχος νεαρός θα πρέπει να έχει την ταφή που του αξίζει. Και αυτό είναι κάτι που φωνάζει ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Σιάτιστας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου