Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Φόβους για πυρηνικό πόλεμο εξέφρασε ο επικεφαλής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Νικολάι Μακάροφ

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ρωσικό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Νικολάι Μακάροφ, τόνισε πως μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης πως έχει αυξηθεί σημαντικά η πιθανότητα ένοπλων συγκρούσεων στα σύνορα της Ρωσίας. Το ενδεχόμενο να υπάρξουν συγκρούσεις, σύμφωνα με τον ίδιο τον Νικολάι Μακάροφ, είναι άκρως επικίνδυνο ως σενάριο αφού κάλλιστα μπορεί να μετατραπούν σε γενικευμένο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων.

“Η Ρωσία θωρακίζει ολοένα και περισσότερο την άμυνά της από ενδεχόμενες αεροπορικές αλλά και διαστημικές επιθέσεις, που μπορεί να δεχτεί στο μέλλον. Τα νέα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα «S-500», είναι σε θέση να καλύψουν την ασφάλεια της χώρας. Η κατασκευή των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων γίνεται σε γοργούς ρυθμούς ώστε το ταχύτερο δυνατό να είναι έτοιμα στην περίπτωση που τα χρειαστούν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις”, τόνισε!

“Δυστυχώς το 60% της ρωσικής νεολαίας αρνείται να υπηρετήσει τη πατρίδα για λόγους υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα επάνδρωσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με συνέπεια η μοναδική λύση να είναι η αύξηση του αριθμού των μισθοφόρων που από το 2013 και μετά θα αυξάνεται κατά 50.000 άνδρες ανά έτος!”, ολοκλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου