Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΧΙΛΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ... ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ... ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
Στα πλαίσια της "εδραίωσης" του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών και της αποσυμφόρησης των φυλακών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο όπως φαίνεται δεν έχει καμία επαφή με την καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, αποφάσισε να αποφυλακίσει 1000 κρατούμενους.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο μετά την απελευθέρωση 800 κρατουμένων το 2010 αρκετοί εξ αυτών προέβησαν σε εγκληματικές πράξεις μετα την απελευθέρωση τους, τώρα το υπουργείο αποφάσισε να απελευθερώσει 1000 ακόμα κρατουμένους οι οποίοι και εκτίουν ποινές φυλάκισης έως τρία έτη καθώς και αυτούς που έχουν καταδικασθεί σε ποινές μέχρι πέντε έτη (ακόμη και κακουργηματικές), εφόσον όμως έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής τους.
Παράλληλα στα πλαίσια της πολιτικής αποσυμφόρησης των φυλακών (όπου το 50% των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί) μελετάται η επέκταση των ευνοϊκότερων διατάξεων του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά και σε όσους έχουν καταδικασθεί μέχρι σήμερα σε μικρές, κακουργηματικές ποινές με το παλαιό καθεστώς.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας αυτή τη στιγμή κρατούνται 1.000 άτομα, καταδικασμένα σε ποινές φυλάκισης έως δύο χρόνια, απλώς επειδή δεν έχουν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν την ποινή τους ή δεν εντάσσονται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Εντυπωσιακό είναι ότι ενώ από την προηγούμενη φορά που εφαρμόστηκε το μέτρο αποδείχτηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι αποφυλακισθέντες συμμετείχαν σε εγκληματικές πράξεις, η κυβέρνηση συνεχίζει αμετανόητη να επιβραβεύει αυτούς που παρανομούν....

Και όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης και μίας απίστευτης έξαρσης της εγκληματικότητας. Ποιο είναι τελικά το δίδαγμα αυτής της πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο; Ληστεύεστε και μην φοβάστε σε 3 χρόνια θα είστε πάλι έξω. Και μετά κάποιοι απορούν γιατί η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη και απορούν γιατί η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει την δουλειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου