Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Δωρεάν 35 ασύρματα δίκτυα με 384 σημεία πρόσβασης

Δωρεάν 35 ασύρματα δίκτυα με 384 σημεία πρόσβασηςΤο Openwifi.gr είναι μια δράση της Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), για ανοιχτή ασύρματη πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα (broadband – όπως είναι η τεχνολογία aDSL) αξιοποιώντας εργαλεία και πλατφόρμες Ανοιχτού Λογισμικού και την τεχνολογία Open Mesh.

Μέσα από αυτή τη δράση η ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς και εθελοντές στοχεύει στο να βελτιωθεί η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πλατείες, πεζόδρομους και σε δημόσιους χώρους, όπως μια παραλία ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή που προσφέρεται για τη δημιουργία ενός τοπικού ασύρματου σημείου πρόσβασης (Wi-Fi hot spot). Οι βασικές προϋποθέσεις για την επιλογή των προτάσεων ήταν η ύπαρξη εθελοντών που αναλαμβάνουν να εγκαταστήσουν, να λειτουργήσουν και να προωθήσουν την χρήση του Open Wi-Fi hot spot καθώς και η διαθεσιμότητα μόνιμης σύνδεσης στο ιντερνέτ.

Συνολικά έχουν εγκατασταθεί 35 ασύρματα δίκτυα με 384 σημεία πρόσβασης. Ήδη τα 30 από τα 35 ασύρματα δίκτυα προβάλλονται on-line στον ιστότοπο www.openwifi.gr

Για να δείτε τα openwifi δίκτυα ανά περιοχή κάντε click εδώ

Για αναλυτική περιγραφή της δράσης κάντε click εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου