Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σκόπια: Εντυπωσιακός ο εορτασμός της Ημέρας της Ανεξαρτησίας


Σεπτέμβριος 9, 2011.

Σκόπια.

 Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίστηκε από τους πολίτες ο γιορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην πλατεία Μακεδονίας, μπροστά από το μνημείο του «Αλέξανδρου του Μακεδόνα» και το σιντριβάνι.

Οι πολίτες διασκέδασαν με τους μουσικούς και τους τραγουδιστές οι οποίοι άφησαν μια καλή ανάμνηση  στην επέτειο των 20 χρόνων της ανεξαρτησίας.
Στο πανηγυρικό μέρος του εορτασμού συμμετείχαν πολίτες από όλη τη χώρα που τελείωσε με τα πυροτεχνήματα και τα επίσημα εγκαίνια του μνημείου του ‘Αλέξανδρου του Μακεδόνα’ με το σιντριβάνι.

Ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, κάλεσε για ενότητα ως προς το ζήτημα του ονόματος της χώρας.
«Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση στη διαφορά του ονόματος που θα μας ανάγκαζε σε αλλαγή του Συντάγματος και του κράτους δικαίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητοι αλλά όχι με λύσεις που δημιουργούν νέες απογοητεύσεις και ιστορικές πιέσεις στο έθνος», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.



Προηγήθηκε η Δήλωση της ανεξαρτησίας στο Κοινοβούλιο  από τον πρόεδρο Ίβανοφ πριν πάει στο  νέο «Μουσείο του Μακεδονικού Επαναστατικού Αγώνα».

Μετά την επίσημη δήλωση στο κοινοβούλιο περιστοιχιζόμενος από αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς και στη συνέχεια με νεότερους που συμβόλιζαν το μέλλον πέρασαν την Πύλη της Μακεδονίας και μέσω της πλατείας έφθασαν στο μουσείο.

Ακολούθησαν τα μουσικά συγκροτήματα και οι διάσημοι τραγουδιστές καθώς και η «μακεδονική  Φιλαρμονική», η όπερα και το μπαλέτο. Η Καρολίνα Γκόσεβα ανέβηκε στον τεράστιο γερανό και τραγούδησε το γνωστό τραγούδι Ζέμιο Μόγια- η πατρίδα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου