Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: "Μέγα λάθος η ίδρυση του προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή

Την αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος, που είχε εγκαινιάσει, στα λόγια ο τότε υπουργός Εθνικής άμυνας, Γεράσιμος Αρσένης, συνιστούν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου

ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση πως «η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος της θα.....
αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας», δίνοντας ευθεία απάντηση στις απειλές που διατυπώνει τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα σχετικά με την πραγματοποίηση ερευνητικών γεωτρήσεων στην οριοθετημένη περιοχή της ΑΟΖ της μεγαλονήσου.

«Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντά της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες χώρες», υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προέβη και σε μία ακόμη δήλωση που ασφαλώς θα συζητηθεί και σίγουρα θα προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας και εξτρεμιστικών κύκλων στην Θράκη.

Απαντώντας σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στην οποία κατήγγειλε τις «συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και επικίνδυνες απόπειρες διείσδυσής της στη Θράκη, μέσω του προξενείου της», καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να μην αφήσει να παγιωθεί μια πολιτική που μπορεί, όπως είπε, να δημιουργήσει «ανήκεστο βλάβη» στην Ελλάδα, χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομοτηνή, συμφωνώντας με τον κ. Καρατζαφέρη ότι χρησιμοποιείται για προπαγανδαστικούς σκοπούς της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου