Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιπολίτευση Σκοπίων: Η γιορτή του Γκρουέφσκι είναι ένα ιστορικό έγκλημα

«Το κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE  πραγματοποιεί μια  ιστορική εκδήλωση-έγκλημα που έχει γνώμονα  την προώθηση του κόμματος», δήλωσε την Τετάρτη το πρωί ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού  σοσιαλιστικού κόμματος (SDSM), Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, για την επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας σε επίσκεψή του στο Ξυνό Νερό Πελένιτσα.


Σημείωσε ότι το κόμματου, το  SDSM,  πιστώνεται το δημοψήφισμα του 1991, για την ανεξαρτησία της χώρας, τη δημιουργία κρατικών θεσμών, την ένταξη της στον ΟΗΕ και για τα πρώτα αποφασιστικά βήματα για ενσωμάτωση της χώρας στους Ευρω-ατλαντικούς θεσμούς.

 «Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γιορτάσουν αυτές τις επετείους και να είμαστε όλοι υπερήφανοι, ακόμη περισσότερο τα μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος. Δεν μπορούμε να φανταστούμε, όμως,  τη χώρα,  χωρίς ένα σαφές όραμα και στόχο, αλλά, δυστυχώς, σήμερα έτσι είναι. Μπορεί ορισμένοι να συμπαθούν τα μνημεία που στήθηκαν στην κεντρική πλατεία, είμαι όμως σίγουρος ότι τα δύο εκατομμύρια των κατοίκων  της χώρας αυτής,  δεν αρέσει η φτώχια. Η κύρια πολιτική μάχη δεν θα δοθεί σε τέσσερα χρόνια αλλά πολύ νωρίτερα», δήλωσε ο Τσερβενκόφσκι στην Πελένιτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου