Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΟΝΙΑ: Η ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το ενδιαφέρον των παραγωγών, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχει αρχίσει να κεντρίζει μια άγνωστη ως τώρα στη χώρα μας αλλά πολύ κερδοφόρα καλλιέργεια. Ο λόγος για την αρόνια, έναν θάμνο που ευδοκιμεί σε υγρές περιοχές και σε όξινα εδάφη.
Οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της Ελλάδας θεωρούνται ιδανικές για την καλλιέργεια της αρόνιας, η οποία μπορεί να καλλιεργηθεί σε διαφορετικά κλίματα και εδάφη.

Η αρόνια δεν θέλει πολύ νερό ενώ παρότι χρειάζεται ήλιο, μπορεί να ευδοκιμήσει και σε ημίσκιο περιβάλλον. Επιπλέον, αντέχει ακόμα και σε πολύ ψυχρό κλίμα, όπως της Σιβηρίας, όπου εκεί οι καλλιέργειές της αγγίζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.

Η καλλιέργειά της είναι πολύ επικερδής και συγχρόνως χαμηλού κόστους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αγρότες να αποκτήσουν ένα ικανοποιητικό πρόσθετο εισόδημα.

Οι μικροί μαύροι καρποί της αρόνιας τρώγονται, ενώ από αυτούς παρασκευάζονται χυμοί, μαρμελάδες και γλυκά. Τα εκχυλίσματα των φύλλων και των καρπών της έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ουσίες, γεγονός που την καθιστά θεραπευτική και ιδιαίτερα πολύτιμη στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.

Η αρόνια, είναι ευρέως γνωστή και περιζήτητη στο εξωτερικό όπως στη Ρωσία, την Τσεχία, τη Λιθουανία και την Πολωνία όπου καλλιεργείται σε χιλιάδες στρέμματα, ενώ μεγάλες εκτάσεις αρόνιας υπάρχουν στις ΗΠΑ καθώς και στα Νότια του Καναδά.

Chokeberry  aronia  ιδιότητες και τις επιπτώσεις της στο σώμα;

Σήμερα, δίνουμε λίγη προσοχή σε ό, τι τρώμε! Τρώμε γρήγορα, οτιδήποτε και οπωσδήποτε ... εξακολουθεί να μας λείπει χρόνος. Τρώμε γρήγορα, οτιδήποτε και οπωσδήποτε ... Ακόμα μας λείπει χρόνος. Μια σωστή δίαιτα και τη διατροφή είναι ένα σημαντικό θέμα και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία μας και την ευημερία!

Όχι ο καθένας γνωρίζει ότι Aronia θεωρείται η πιο υγιεινή φρούτα μούρο στον κόσμο - το λεγόμενο. βιταμίνη βόμβα ... Έχετε συνειδητοποιήσει ότι Aronia περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμινών C, B1, B2, B6, E, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία.

Είναι επίσης το μόνο μια τέτοια εξαιρετική πηγή βιταμίνης PP. Οι καρποί του είναι, επίσης, διατροφικές και antytoksyczne. Η παρουσία του γονιδίου χλωρο οξύ, η οποία επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης, κάνει Aronia συνιστάται για τους διαβητικούς.

Ζούμε σε συνεχές άγχος και βιασύνη και, συνεπώς, βήμα για πολλές καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, καρδιακές προσβολές ... Το Pomeranian Ιατρικό Πανεπιστήμιο, και Καρδιολογική Κλινική, Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, απέδειξε ότι ένα απόσπασμα από Aronia μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικό έλεγχο της υπέρτασης, αποφεύγεται η συσσώρευση της χοληστερόλης στα τοιχώματα των αρτηριών, και προστατεύει από καρδιακή νόσο. Η πτώση πίεσης καταγράφηκε μόνο μετά από έξι εβδομάδες θεραπείας σε όλα σχεδόν τα μαθήματα. Αποδεικνύεται ότι Aronia μειώνει τη φλεγμονή των μικρών αιμοφόρων αγγείων. Φρούτα και χυμοί, το γάλα και από Chokeberry στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης. Przeciwkrwotocznie εργασίας και ηρεμώντας. Πολλοί συνθετικών ναρκωτικών θα μπορούσε να είναι μέχρι σήμερα υπό καθεστώς παύσης καλλιέργειας δεν θα υπήρχε ανάγκη να ληφθούν, αν τρώνε Αρόνα και ... δώσει περισσότερη προσοχή στη διατροφή σας.

Aronia ως προϊόν για την υγεία έχει ανακαλυφθεί σχετικά πρόσφατα, αλλά οι θεραπευτικές ιδιότητες του επιβεβαιώνεται από πολλές μελέτες. Ο καθένας που του αρέσει το κόκκινο κρασί, ένα Cabernet πρέπει να γνωρίζουν ότι Aronia έχει παρόμοιες ιδιότητες με εκείνη του κρασιού. Είναι απλά ότι μπορούμε να το πιείτε χωρίς περιορισμούς ..! Και σίγουρα προστατεύει τον οργανισμό από τον καρκίνο ...

Καθένας που ζει σε μια βιασύνη, δεν νοιάζεται για σωστή διατροφή πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που συνεπάγεται ο τρόπος ζωής του ... Ίσως αξίζει και όχι το επόμενο hot dog ή χάμπουργκερ εξετάσει τρώει μαρμελάδα από Chokeberry ή πίνοντας το χυμό του φρούτου, το οποίο ανακουφίζει από το άγχος, ηρεμεί και ενισχύει το σώμα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών και τη ρουτίνα (Ρουτοζίτης), φρεσκοστυμμένο χυμό περιέχει. Είναι καλύτερα να το κάνετε μόνοι σας ... Αλλά πού να λαμβάνουν φρούτα Chokeberry και πώς να βρείτε το χρόνο;

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα-ΧΥΜΟΙ ή διατηρεί, αλλά ο χυμός έχει κάπως λιγότερο πολύτιμο πρόληψη για την υγεία. Aronia θεραπεία να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να ασχοληθούν με ένα τέτοιο Chokeberry μορφή στη διαδικασία επεξεργασίας εξασφαλίζεται ελάχιστη απώλεια των βιταμινών και φαρμάκων, στα οποία εξαρτώμεθα. Φυσικά, είναι καλύτερο εάν η πρώτη ύλη προέρχεται από βιολογικές καλλιέργειες.

Τρώγοντας αυτά τα φρούτα είναι το ίδιο pluses: την παρουσία ανθοκυανών στην καθυστέρηση της διαδικασίας γήρανσης, βελτιώνει το μεταβολισμό και βελτιώνει την οικονομία των λιπών, σκληραίνει το δέρμα για τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας ... Με μια λέξη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ευρύτερα στην πρόληψη πολλών ασθενειών, και ιδίως το λεγόμενο. ασθένειες του πολιτισμού.

Η τακτική κατανάλωση ενισχύει τη μνήμη και τη μάθηση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου