Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πρωτεύουσα της FYROM η Θεσσαλονίκη

Έτσι είναι: όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο θα μπερδεύονται οι ξένοι, αφού οι Σκοπιανοί εντείνουν το βομβαρδισμό νοηματικής σύνδεσης της λέξης "Μακεδονία" με τη FYROM, ενώ..
 εμείς (οι Έλληνες) ...βαστάμε:


επιμένουμε το να μη συνδεθεί η Αθήνα με τη Μακεδονία (για αυτό πολεμάμε με λύσσα, με ιερό φανατισμό το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Αθήνα), ενώ σιγά-σιγά, αφαιρούμε από ελληνικούς φορείς, τους ορισμούς "μακεδονία, μακεδονικό" κ.λ.π.
Ευτυχώς αντέχει το "Πανεπιστήμιο Μακεδονίας", αλλά πού θα πάει, όλο και θα βρουν κάποιο "κόλπο" για να εξαφανίσουν το όνομα!

Θα το καταργήσουν, θα το συγχωνεύσουν, θα το αναδομήσουν, κάτι θα βρουν. Αλλά καλά κάνουν, αφού τίποτε δεν ενοχλεί τον ελληνικό λαό.....
Ό,τι πεί, η πλειοψηφία. Δημοκρατία έχουμε. Οι Έλληνες επιβραβεύουν -ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούν- οπότε τα λόγια περιττεύουν. Ό,τι πουν οι πολλοί. Δημοκρατία έχουμε. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Αυτό που διαλέγει.

Αναγνώστης παρατήρησε ότι η αεροπορική εταιρεία Malev (
www.malev.com/welcome ), δεν μας τα λέει καλά και γράφει:

Αγαπητό taxalia,



σας στέλνω πρώτη φορά mail και το θέμα το οποίο θα θίξω είναι το γνωστό θέμα της Μακεδονίας μας.


Πριν από λίγη ώρα συνδέθηκα στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας Malev (www.malev.com), ουγγρικών συμφερόντων, και το πρώτο πράγμα που είδα στην οθόνη μου είναι ο χάρτης που έχω στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Στην εν λόγω φωτογραφία η χώρα των Σκοπίων φαίνεται να έχει την πρωτεύουσα τους στη Θεσσαλονίκη. Στη δική ΜΑΣ Θεσσαλονίκη. Θεωρώ το θέμα (αλλά και το θέαμα) άκρως προσβλητικό για όλους μας και για αυτό παρακαλώ σε δημοσίευση, προκειμένου το θέμα να γίνει γνωστό στο κοινό. Θα επιθυμούσα, βέβαια, και ένα διάβημα διαμαρτυρίας ή κάποια απάντηση από το υπουργείο εξωτερικών, αλλά μάλλον γίνομαι πλεονέκτης.


Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.


Με εκτίμηση
Χρήστος Γεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου