Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία

Συνεχίζει και σήμερα η ανυποχώρητη στάση των αυτοκινητιστών η οποία επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την κίνηση των τουριστών αλλά και των πολιτών.

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία
Έκαψαν ταξί στη Θεσσαλονίκη
Οι ιδιοκτήτες ταξί σε μια συμβολική κίνηση έκαψαν ένα όχημα ταξί, ενώ προχώρησαν στη κατάληψη του κτιρίου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών στο Καλοχώρι.

Θα μείνουν έξω από το υπουργείο 48 ώρες
Οι αυτοκινητιστές έχουν συγκεντρωθεί από τις 6 το πρωί έξω από το υπουργείο Υποδομών στη λεωφόρο Μεσογείων και έχουν προαναγγείλει πως θα “κατασκηνώσουν” στο προαύλιο του υπουργείου για 48 ώρες.
Όπως και τις τελευταίες ημέρες, έτσι και σήμερα, οι ιδιοκτήτες ταξί εφαρμόζουν την τακτική του αιφνιδιασμού, ανοιγοκλείνοντας τη Λεωφόρο Μεσογείων, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή και απίστευτη ταλαιπωρία στους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα επίγεια Μέσα Μεταφοράς.

Το απόγευμα δεν αποκλείεται να κάνουν και πορεία προς τη Βουλή την ώρα που ο Γιάννης Ραγκούσης θα μιλά στην επιτροπή Οικονομικών.
Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι αυτοκινητιστές από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Λαμία
"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει τα σπίτια" φώναζαν οι ιδιοκτήτες ταξί στη Λαμία που σύμφωνα με το LamiaReport κινήθηκαν προς την εθνική οδό, όπου στο ύψος της "Ρούμελης" απέκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία γίνεται εκ περιτροπής και με αρκετή δυσκολία για τους οδηγούς που πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.
Πελοπόννησος
Μ’ έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Δεκάδες ταξί συγκεντρώθηκαν στο νέο λιμάνι της πόλης και περίμεναν να καταπλεύσει κρουαζιερόπλοιο, που μετέφερε επιβάτες από την Κύπρο.
Όταν άρχισαν να κατεβαίνουν οι επιβάτες, τους ενημέρωναν για την απεργιακή τους κινητοποίηση και στη συνέχεια τους μετέφεραν δωρεάν στην Πάτρα, όπου τους έκαναν περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης.Όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί, με την κίνησή τους αυτή ήθελαν να δείξουν ότι στηρίζουν τον τουρισμό.
Μηχανοκίνητη πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα με τα οχήματά τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί που ξεκίνησαν από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, όπου νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους έξω από το κτίριο, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ αυτόχρονα αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών πρόκειται να συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας.
Κατέλαβαν τα εκδοτήρια στην Κνωσό
Δωρεάν μπαίνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού οι επισκέπτες καθώς αυτοκινητιστές ταξί έχουν καταλάβει τα εκδοτήρια των εισιτηρίων και η είσοδος στο χώρο γίνεται χωρίς να καταβάλλεται το αντίτιμο.
Έβγαλαν φέρετρο στη Σάμο
Την ίδια ώρα στη Σάμο, οι ιδιοκτήτες ταξί μπήκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, κρατώντας ένα φέρετρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο να εμποδίσουν τη λειτουργία του αεροδρομίου.
Δύσκολη η χθεσινή μέρα
Δύσκολη μέρα για χιλιάδες ταξιδιώτες που διήλθαν τη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο ήταν η χθεσινή. Ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, απέκλεισαν τη Ν.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου στα διόδια του Ρίου, τον κόμβο Μολυκρίου στο Αντίρριο, λίγο πριν τη Γέφυρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.
Σέρρες
Στις Σέρρες, δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνονται με τα οχήματά τους προς τον κόμβο Στρυμόνα, όπου προτίθενται να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.
Επιπτώσεις στον τουρισμό
Το ένα  δισ. υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει  συνολικά η ζημιά που θα προκληθεί στην κρουαζιέρα αλλά και στις τοπικές κοινωνίες εξαιτίας των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το protothema.
Από την πρώτη στιγμή οι κινητοποιήσεις έπληξαν καίρια την κρουαζιέρα αφού δεκάδες μεγάλες εταιρείες άλλαξαν ή ακύρωσαν δρομολόγια. Οι τουρίστες δεν κατεβαίνουν στα λιμάνια να ξοδέψουν τα χρήματά τους ενώ εμφανίζεται πλέον μειωμένη η ζήτηση. Οι εταιρείες που άλλαξαν δρομολόγια ή δεν κατέβασαν σε  λιμάνια επιβάτες υπολογίζονται στις δώδεκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου