Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ένας νεκρός σε ναυάγιο και ένας αγνοούμενος, στη Σητεία

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού Σώματος

 Ένας νεκρός σε ναυάγιο και ένας αγνοούμενος, στη Σητεία
Σε τραγωδία εξελίχθηκε το κυνήγι για τρεις άνδρες από τη Σητεία καθώς στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του συμπλέγματος των Διονυσάδων και της Σητείας ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του.
Ο άτυχος άνδρας ηλικίας 49 ετών, έχασε την ζωή του όταν λόγω ισχυρού κυματισμού αναποδογύρισε η βάρκα και βρέθηκε στο νερό.
Ωστόσο αγνοείται ακόμα ο 51χρονος φίλος του, ενώ από θαύμα σώθηκε ένας 27χρονος.
Ρυμουλκό εντόπισε σε βραχονησίδα στο σύμπλεγμα των Διονυσάδων, 9 μίλια ΒΑ της Σητείας, τον 27χρονο άνδρα, ο οποίος περισυνελέγη σε κακή κατάσταση.
Ο ίδιος είπε ότι μαζί με άλλα δύο άτομα είχαν πάει για κυνήγι στις Διονυσάδες, ενώ το κακό τους βρήκε στην επιστροφή, περίπου 7,5 ναυτικά μίλια από τη Σητεία. Ξαφνικά, περίπου στις 9Q00 το πρωί της Δευτέρας, λόγω ισχυρού κυματισμού, η βάρκα στην οποία επέβαιναν, άρχισε να μπάζει νερά, με αποτέλεσμα και οι τρεις να βρεθούν στη θάλασσα.
Οι τρεις άνδρες από τη Σητεία προσπάθησαν να κολυμπήσουν ως τις Διονυσάδες, ωστόσο σύντομα οι δυνάμεις τους τους εγκατέλειψαν. Ο 27χρονος είχε καταφέρει να παραμείνει πάνω στη βάρκα για αρκετή ώρα, ενώ κολύμπησε για 8 ώρες και έφτασε στη βραχονησίδα, όπου τον βρήκε το ρυμουλκό.
Σε κοντινή απόσταση στη θαλάσσια περιοχή της Σητείας βρέθηκε νεκρός ο δεύτερος επιβάτης της βάρκας, ηλικίας 49 ετών, ενώ αγνοείται ως αυτή την ώρα ένας 51χρονος. Για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 49χρονου θα δώσει απαντήσεις η ιατροδικαστική εξέταση, καθώς ο άτυχος άνδρας βρέθηκε χτυπημένος, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε στα βράχια. Ο 49χρονος ήταν νοσοκόμος και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν δεινός κολυμβητής και γνώστης της θάλασσας.
Από χθες το βράδυ ξεκίνησε η έρευνα, ενώ νωρίς το πρωί οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν στην περιοχή με τη συνδρομή 8 σκαφών του λιμενικού και ιδιωτών, επίγειες δυνάμεις αλλά και στρατιωτικό ελικόπτερο που έχει σηκωθεί από τη Σαντορίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου