Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Δύο οικογένειες χάρισαν ζωή σε έξι ανθρώπους

Δύο οικογένειες χάρισαν ζωή σε έξι ανθρώπουςΕχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά προσέφεραν τα όργανά τους για μεταμόσχευση

Δώρα ζωής και χαμόγελα αισιοδοξίας χάρισαν σε έξι ανθρώπους δυο οικογένειες στις Σέρρες και την Καβάλα, που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά αποφάσισαν να προσφέρουν τα όργανά τους για μεταμόσχευση.

Ήδη, έχουν γίνει οι μεταμοσχεύσεις νεφρού και ήπατος στο Ιπποκράτειο, ενώ το δεύτερο νεφρό μεταμοσχεύτηκε σε επέμβαση στην Αθήνα.

Παράλληλα, την Πέμπτη έγιναν μεταμοσχεύσεις ήπατος και νεφρού σε άλλους δυο λήπτες στο Ιπποκράτειο, σε έναν 56χρονο και σε μια γυναίκα νεφροπαθή αντίστοιχα, ενώ ο δεύτερος νεφρός δόθηκε σε ασθενή μέσω μεταμοσχευτικού κέντρου στην Αθήνα.

Η έκτη μεταμόσχευση έγινε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, του Γ. Ν. Αθηνών Λαϊκό και του Π.Γ.Ν. Πατρών, για ό,τι έκαναν αυτές τις μέρες. Η προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από τη θέση του ουραγού μεταξύ των χωρών της ΕΕ στο θέμα των μεταμοσχεύσεων, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Εκτός από τους έξι ασθενείς που βλέπουν πλέον τη ζωή να τους χαμογελά, άλλοι τέσσερις άνθρωποι με προβλήματα όρασης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να χειρουργηθούν στο ΑΧΕΠΑ για να λάβουν τα μοσχεύματα κερατοειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου