Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

«ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΑΡΔΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Πολλές παγίδες φαίνεται ότι κρύβει ο δρόμος της Δυτικής Εορδαίας, αφού στους κόμβους όπως λένε και οι κάτοικοι Ασβεστόπετρας και Άρδασσας(αλλά και αυτοί που κατοικούν σε όλο τον άξονα της Δυτικής Εορδαίας και καθημερινά διέρχονται το δρόμο προς Πτολεμαΐδα), αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα τα ατυχήματα θα είναι συχνό φαινόμενο. Οι κάτοικοι πρότειναν τις γέφυρες ως την καλύτερη λύση αλλά αυτό από τη στιγμή που δεν είναι στη σύμβαση δεν είναι δυνατόν να γίνει τώρα. Έτσι η περιφέρεια αποφάσισε να τοποθετηθούν φανάρια.
Για αυτά τα προβλήματα πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη, σύσκεψη στην Άρδασσα (σε αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου) με τη συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων Γιώργου Παπαδόπουλου και Παύλου Τσότσου όπου συζητήθηκε το θέμα της επικινδυνότητας του περιφερειακού δρόμου.
Ο Θόδωρος Κακουλίδης τοπικός κοινοτικός σύμβουλος Άρδασσας του Δήμου Εορδαίας δήλωσε «έχουμε ένα πρόβλημα με το δρόμο που είναι να παραδοθεί, αφού μετά τα βενζινάδικα δεν υπάρχει σήμανση ούτε φανάρια. Εμείς ζητήσαμε να γίνει μια ροτόντα αλλά μας απάντησαν ότι δεν γίνεται και μας υποσχεθήκαν ότι θα βάλουν φανάρια και στο δικό μας κόμβο και σε αυτόν της Ασβεστόπετρας και περιμένουμε να υλοποιήσουν αυτή την απόφαση. Ο δρόμος είναι πολύ επικίνδυνος δεν υπάρχει ορατότητα και ειδικά αυτοί που κατεβαίνουν από Βαρικό- Φούφα δεν βλέπουν εμάς που κατεβαίνουμε από αριστερά και ούτε εμείς αυτούς. Τώρα ποιος θα σεβαστεί προτεραιότητες σαν Έλληνες ήμαστε λίγο τραγικοί».
Ο πρόεδρος του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου της Άρδασσας Θόδωρος Τσολακίδης δήλωσε με την σειρά του «υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχει ορατότητα εκεί που είναι η διασταύρωση η μεγάλη, ο άλλος είναι ταχείας κυκλοφορίας και εμείς που πρέπει να σταματάμε στο στοπ δεν έχει ορατότητα για να βλέπουμε και έτσι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Έτσι το αίτημα των κατοίκων είναι να διαμαρτυρηθούμε για να δούμε τι θα κάνουμε. Στο στοπ αυτή τη στιγμή δεν σταματάει κανείς, ίσως επειδή μετά τα παράπονα, βάλανε αυτά τα βαρέλια ο κόσμος ξεθάρρεψε. Αλλά και πάλι φοβάσαι μη γίνει κανένα ατύχημα. Οι αρμόδιοι υποσχέθηκαν ότι θα μπουν φανάρια και πιστεύω ότι είναι μια καλή λύση και θα τη συζητήσω και με τους κατοίκους. Αλλά από το να μείνει έτσι καλά είναι και τα φανάρια».
Ο Νίκος Τσιλφίδης κάτοικος της Άρδασσας τόνισε από την μεριά του «την επικινδυνότητα του δρόμου την βλέπετε και εσείς. Για μένα δεν πρέπει να δοθεί στην κυκλοφορία πριν παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των κατοίκων. Και αυτό γιατί ο άλλος είναι ταχείας κυκλοφορίας και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα αν δε γίνει κάτι. Πρέπει και εμείς να κινητοποιηθούμε και να μην αφήσουμε να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος αν δεν παρθούν μέτρα. Το θέμα είναι σοβαρό αφού όλοι έχουν οικογένειες και πριν θρηνήσουμε θύματα πρέπει να διορθωθεί το πρόβλημα».
Ο ένας εκ των δύο περιφερειακών συμβούλων που παραβρέθηκαν ο Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε «από πλευράς περιφέρειας το ζήτημα του κόμβου στην Άρδασα και την Ασβεστόπετρα  αντιμετωπίζεται  με τη τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε μια σύσκεψη που έγινε με την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη του Γιάννη Σόκουτη και προκρίθηκε ως η καλύτερη λύση. Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν θεωρείται δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και δεν προβλεπόντουσαν ούτε φανάρια ούτε και κάτι άλλο. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι απόλυτα δικαιολογημένοι για αυτό και η περιφέρεια ταχύτατα έδρασε και πήρε την απόφαση για φανάρια».
Ο έτερος περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Τσότσος  δήλωσε με την σειρά του «οι κάτοικοι όλης αυτής της περιοχής γιατί από αυτό το δρόμο δεν θα περνάνε μόνο οι κάτοικοι της Άρδασσας έχουν απόλυτο δίκιο. Ο δρόμος έχει επικινδυνότητα και για αυτό έγινε και η σύσκεψη στη περιφέρεια για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Γιατί κατά την προσωπική μου άποψη κακώς σχεδιάστηκε τέτοιος δρόμος χωρίς αερογέφυρα. Αυτό θα ήταν το καλύτερο γιατί όλες οι άλλες λύσεις δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Αλλά από τι στιγμή που έγινε έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει θα πρέπει να βρούμε μια λύση που θα διώξει την επικινδυνότητα και έτσι καταλήξαμε στη λύση των φαναριών να για διώξουμε τους κινδύνους που ίσως υπάρξουν, γιατί δυστυχώς υπάρχει ο κίνδυνος και ο φόβος να χαθούν ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου