Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Και... ξαφνικά επαναφέρουν θέμα απολύσεων στο Δημόσιο – Γιατί τώρα

- Απειλή ενόψει νέου ωραρίου και μισθολογίου;
- Τι θέλει να προλάβει η Κυβέρνηση
- Για μεθοδευμένη κίνηση κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ

Πριν προλάβει να κλείσει το ένα μέτωπο η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει ένα δεύτερο; Νέα “γκάφα” υπουργού που δημιουργεί θέμα... κατά λάθος;

Με το που διαφάνηκε “λύση” στο θέμα των ταξί μετά από τρεις βδομάδες, είναι τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για “λευκές απεργίες” και “αργομισθίες” και εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε-απείλησε με απολύσεις;

Ας θυμηθούμε δυο ημερομηνίες-σταθμός μέσα στις επόμενε ημέρες. 15 Αυγούστου ... δεν θα κάνουν αργία οι αλλαγές. Αντίθετα μπαίνει μπρος το νέο ωράριο. Αυξάνονται οι ώρες από 37,5 σε 40 την εβδομάδα. Αλλάζει και το ωράριο με χιλιάδες Δ.Υ. Να δουλεύουν ως και τις πέντε το απόγευμα.

Τι είπε... τυχαία σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Υπουργός; Ότι στον ιδιωτικό τομέα οι υπάλληλοι απολύονται με το παραμικρό και έτσι ¨δεν μπορεί να υπάρχει υπάλληλος στο Δημόσιο που λέει δεν δουλεύω ύστερα από αυτή την ώρα”

Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτό που ακολουθεί μερικές ημέρες μετά. Ξεκινούν οι συγχωνεύσεις εφοριών (οι πρώτες 20 παίρνουν σειρά από βδομάδα), ενώ παράλληλα από αρχές Σεπτέμβρη μπαίνει μπροστά το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο το οποίο θα επιφέρει σαφείς μειώσεις κυρίως μέσω περικοπών των επιδομάτων.

Ενόψει αυτών ο κ. Μόσιαλος είχε να σχολιάσει φαινόμενα “λευκής απεργίας” ως αντίδραση λέγοντας πως “ είναι εις βάρος του ελληνικού λαού να μην εισπράττονται φόροι, να μη λειτουργεί ο δημόσιος τομέας, να μη λειτουργεί ο δημόσιος λειτουργός γιατί κόπηκε ένα επίδομα”.

Κάπως έτσι η ΑΔΕΔΥ μιλά για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και προσπάθεια εκφοβισμού ώστε να δεχθούν χωρίς αντιδράσεις τις ανατροπές που σχεδιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου