Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τα Μανιτάρια μπορούν να "νικήσουν" όγκους του προστάτη

                                                                        International scientists claim they have found evidence that a medicinal mushroom used in Asia can completely suppress prostate tumours by targeting cancer stem cells. File PhotoΜια ομάδα επιστημόνων του Queensland University of Technology διαπίστωσε, ότι το μανιτάρι turkey tail είναι 100% αποτελεσματικό στην καταστολή της ανάπτυξης όγκων του προστάτη, μετά από πειράματα που έγιναν σε εργαστηριακά ποντίκια, όπως αναφέρεται στο περιοδικό «PLoS One».

Η ουσία polysaccharopeptide (PSP), που εξάγεται από το μανιτάρι turkey tail, διαπιστώθηκε ότι στοχεύει απευθείας στα βλαστοκύτταρα  του καρκίνου του προστάτη και καταστέλλει τη δημιουργία όγκων στα ποντίκια, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστήμονα Δρ Πάτρικ Λινγκ.

Ο Δρ Ling δήλωσε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι ένα σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση της ασθένειας. «Τα ευρήματα είναι αρκετά σημαντικά», είπε.

"Αυτό που θέλαμε ήταν να αποδείξουμε αν η εν λόγω ουσία θα μπορούσε να σταματήσει την ανάπτυξη των όγκων του προστάτη στο αρχικό στάδιο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο 100%  εμποδίστηκε η ανάπτυξη του όγκου με το PSP. Είναι σημαντικό επίσης, ότι δεν είδαμε να συμβαίνει καμία παρενέργεια από τη θεραπεία ", πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και την Provital Pvt Ltd, διαγονιδιακά ποντίκια που ανέπτυξαν όγκους του προστάτη, ταΐστηκαν με PSP για 20 εβδομάδες.

Ο Δρ Ling δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν όγκοι σε κανένα από τα ποντίκια που τρέφονταν με PSP, ενώ τα ποντίκια που δεν τους δόθηκε η θεραπεία ανέπτυξαν όγκους του προστάτη.

Είπε ότι η έρευνα προτείνει ότι η θεραπεία με PSP, θα μπορούσε να εμποδίσει εντελώς το σχηματισμό όγκων του προστάτη.

"Τα ευρήματά μας, υποστηρίζουν ότι το PSP μπορεί να είναι ένας ισχυρός παράγοντας πρόληψης κατά του καρκίνου του προστάτη όπως επίσης και θεραπείας αυτού, μέσω στόχευσης των καρκινικών βλαστικών κυττάρων"  δήλωσε ο Ling, προσθέτοντας ότι το PSP ήταν από παλιά γνωστό ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

"Τα μανιτάρια turkey tail, ήταν γνωστά για τη διατροφική τους αξία. Η έρευνα βοήθησε στο να μάθουμε και τις πολύτιμες ιδιότητές τους για την υγεία" δήλωσε ο Λινγκ.



Λένα Καλιάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου