Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Oι Έλληνες Ναϊτες-τέκτονες, διαψεύδουν τον τρελό Νορβηγό για τα περί συνάντησης μαζί τους

Οι Έλληνες Ναϊτες (ας πούμε "τέκτονες") αφ'ενός μεν διαψεύδουν το τρελό Νορβηγό ότι συναντήθηκαν μαζί του στο Λονδίνο όπως ισχυρίστηκε και αφ'ετέρου δηλώνουν ότι αγνοούσαν και την ύπαρξή του μιλώντας στο "ΒΗΜΑ".
«Δεν ξέρουμε τον Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ. Ποτέ δεν υπήρξε αυτή η συνάντηση στο Λονδίνο, τον Απρίλιο του 2002, μελών του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών όπως αναφέρει στο....
μανιφέστο του. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη και εμείς ασφαλώς δεν έχουμε καμία σχέση...». Αυτό ανέφερε σχετικά με το μακελειό στο Οσλο με τους 76 νεκρούς μιλώντας προς το «ΒΗΜΑ» ο κ. Παύλος Τσολακιάν, ο οποίος μνημονεύεται ως «Εθνικός Διοικητής της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδας του Ιπποτικού Τάγματος» στα έγγραφα της οργάνωσης των Ελλήνων Ναϊτών.

Ο Νορβηγός δράστης, στη σελίδα 817 του μανιφέστου του, αναφέρεται σε μία συνάντηση που φέρεται να είχε με μέλη της οργάνωσης των ναϊτών ιπποτών στη βρετανική πρωτεύουσα, στην οποία φέρεται να έδωσαν ακόμη «παρών» δύο Αγγλοι, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος κι ένας Ελληνας. Ομως οι δηλώσεις του διοικητή των «ναϊτών ιπποτών» στην Ελλάδα, όπως και άλλων μελών της οργάνωσης εντός κι εκτός της χώρας, προσδίδουν μία νέα διάσταση στην υπόθεση του Ελληνα «συνδέσμου» του νορβηγού μακελάρη.

«Καταδικάζουμε τη βία»
Ο κ. Τσολακιάν επισήμανε ακόμη ότι «έχουμε ρωτήσει όλα τα μέλη μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κανείς από αυτούς δεν είχε οποιαδήποτε επαφή ποτέ με τον Νορβηγό δράστη. Επικοινωνήσαμε και με τον κ. Στάιν Τένεμπο "διοικητή" των Ναϊτών Ιπποτών στη Νορβηγία. Κι αυτός δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη και τη δράση του Μπέριγκ Μπρέιβικ. Οπως μας διαβεβαίωσε ποτέ δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού στη σκανδιναβική χώρα. Οφείλω να πούμε ότι η οργάνωσή μας είναι μη κυβερνητικού χαρακτήρα και με κύριο στόχο το φιλανθρωπικό έργο. Καμία σχέση δεν έχουμε με βία και μαζικές δολοφονίες τις οποίες καταδικάζουμε».

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο οργανώσεις Ναϊτών Ιπποτών με συνολικά περίπου 280 μέλη. Στη μια ηγείται ο κ. Τσολακιάν, στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας και στην άλλη η κυρία0 Ρούλα Ρογκάν που μνημονεύεται ως η «Μεγαλόσταυρη Μεγάλη Ηγεμών» των Ναϊτών Ιπποτών. Και η κυρία Ρογκάν επισήμανε με τη σειρά της στο «ΒΗΜΑ» ότι «δεν γνωρίζω οτιδήποτε για τον Νορβηγό δράστη. Δεν έχει υπάρξει καμία συνάντηση μελών μας στο Λονδίνο το 2002».

«Κανείς Σέρβος»
Το «Βήμα» επικοινώνησε και με τον Σέρβο, μέλος της ίδιας οργάνωσης, Ντέγιαν Μιλέκοβιτς, ο οποίος φέρει τον τίτλο του «αναπληρωτή Μεγάλου Διοικητή» του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Ναϊτών Ιπποτών. Ο κ. Μιλέκοβιτς δήλωσε ότι «δεν γνώριζα την παρουσία και τη δράση του νορβηγού δράστη. Ούτε εγώ, ούτε κανείς Σέρβος, μέλος της επίσημης οργάνωσης, πήγε στο Λονδίνο την άνοιξη του 2002 σε αυτήν τη συνάντηση που αναφέρει ο Μπρέιβικ. Αγνοώ σε ποιόν Σέρβο Ναϊτη ιππότη αναφέρεται».

Ο κ. Μιλέκοβιτς επισήμανε ωστόσο ακόμη ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί ίσως και περισσότερα από 100 ολιγομελή γκρουπ σε όλη την Ευρώπη που χρησιμοποιούν το όνομα των Ιπποτών του Ναού ή παραπλήσιους τίτλους από τον Μεσαίωνα και τα οποία δεν έχουν καμία επίσημη υπόσταση. Ισως εκεί πρέπει να αναζητήσουμε την αλήθεια για τη συνάντηση του Λονδίνου».
Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, «αυτά που αναφέρει ο δράστης του μακελειού στο Οσλο ίσως σχετίζονται με κινήσεις ακροδεξιών - φιλοναζιστών το 2002 που αυτοανακηρύχθηκαν σε "σταυροφόρους" κατά του Ισλάμ ή των μεταναστών κλπ. Λόγω του γεγονότος ότι η Νορβηγία είναι χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης ίσως υπάρχουν στο διαβατήριο του Νορβηγού δολοφόνου ενδεικτικά στοιχεία για το ταξίδι του στο Λονδίνο. Ομως και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρχε αυτή η συνάντηση δύσκολα θα συγκεντρωθούν επιβαρυντικά στοιχεία για τα μέλη της 'ομάδας του Λονδίνου" για μια σφαγή που συνέβη εννιά χρόνια μετά...».

Οι αξιωματικοί, όπως γράφει "ΤΟ ΒΗΜΑ" της ΕΛΑΣ αναμένουν τις επόμενες ημέρες μέσω της Ιντερπόλ στοιχεία που θα ανακύψουν από τις έρευνες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Νορβηγού για να βρεθεί αν υπάρχουν Ελληνες που διατηρούσαν επαφές μαζί του. Με μικρές προσδοκίες ότι θα υπάρξουν κάποια σημαντικά στοιχεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου