Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 20.000ων VOLT ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ

ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 20.000ων VOLT ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ
«ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ». Το σύνθημα αυτό, που διαχρονικά χρησιμοποιεί ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να καταδείξει την τραγική κατάσταση και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  στη ΔΕΗ, δυστυχώς επανέρχεται στην επικαιρότητα εξαιτίας ενός ακόμα σοβαρού εργατικού ατυχήματος. Ελπίζουμε ότι τα 20.000 volt που χτύπησαν τον εργαζόμενο Δημητριάδη Παύλο, κατά την ώρα του καθήκοντος, να χτυπήσουν επιτέλους ΔΥΝΑΤΑ το καμπανάκι του κινδύνου και να «ξυπνήσουν»  τη συνείδηση των υπευθύνων, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τη μέριμνα  και γενικότερα όλα τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια στην εργασία.

Πόσα ακόμα ατυχήματα και πόσους θανάτους θα χρειαστεί να καταγράψουμε, για να καταδειχθεί το ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ; Ότι τη ζωή των εργαζομένων δεν μπορεί ο καθένας να την κόβει και να τη ράβει στα μέτρα του (ανάλογα με τις ανάγκες του) και ότι πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να αναλαμβάνονται και να αποδίδονται ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν.
Μέχρι πότε το άλλοθι της εργοδοσίας θα είναι ¨οι Άγιοι¨ που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν το μόνο που επιθυμούν είναι να επιτελέσουν το καθήκον τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέχρι πότε η εργοδοσία θα κλείνει τα μάτια και θα προσπερνά «πολύ ελαφρά τη καρδία» τα σοβαρά συμβάντα στους χώρους της Επιχείρησης.
Το μεσημέρι της Τετάρτης 27/7, ενώ ο εργαζόμενος Δ.Π. εκτελούσε εργασία σε μηχάνημα του υποσταθμού της κεφαλής 103 στο χώρο του Νότιου Πεδίου, χιλιάδες volt διαπέρασαν το σώμα του, χωρίς ευτυχώς να έχουμε τραγική κατάληξη. Ευτυχώς κι αυτή τη φορά «Οι Άγιοι» έκαναν καλά τη δουλειά τους και έσωσαν τη ζωή του συναδέλφου. Τύχη βουνό. Βουνό και οι ευθύνες που βαραίνουν την εργοδοσία για τα πλημμελή μέτρα, την ανυπαρξία κατάλληλου εξοπλισμού, την έλλειψη προσωπικού, την ανυπαρξία της εξειδίκευσης, την ολιγωρία και την αδιαφορία. Η λίστα αυτή δεν έχει σταματημό.
Ο τραγέλαφος της ιστορίας (σαν να μην έφθαναν δηλαδή όλα τα άλλα) βρίσκεται στο γεγονός, ότι το ασθενοφόρο-φάντασμα του Νοτίου Πεδίου που επιστρατεύθηκε για να μεταφέρει τον άτυχο εργαζόμενο, μόλις μετά βίας κατάφερε να φέρει σε πέρας τη διακομιδή. Ένα όχημα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και εντελώς ακατάλληλο,  που θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί και αντικατασταθεί από ένα πραγματικό ασθενοφόρο και όχι να υφίσταται ένα όχημα που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί:
● Τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις  τους.
● Τους αρμόδιους να λάβουν τα μέτρα που οφείλουν και να πράξουν τα αυτονόητα.
● Τους εργαζόμενους να μην ενδίδουν στις συνθήκες που τους επιβάλλονται, να είναι περισσότερο υπεύθυνοι και απαιτητικοί ως προς τις υποχρεώσεις που υπάρχουν απέναντί τους και ως προς τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν, για να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια.
      Καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός και καμία ολιγωρία, γιατί δυστυχώς η ανευθυνότητα εξαργυρώνεται με ανθρώπινες ζωές. ΦΤΑΝΕΙ!

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ :

Ø      ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ
Ø      ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Ø      ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ  ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ



27 Ιουλίου  2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου