Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Ανέκδοτο» η συζήτηση για κλείσιμο του “Μποδοσάκειου”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ

«Ανέκδοτο» η συζήτηση για κλείσιμο του “Μποδοσάκειου”
«Η συζήτηση ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει το Μποδοσάκειο νοσοκομείο μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί», διότι «ουδείς συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, πολύ περισσότερο οι θεσμικά υπεύθυνοι και αρμόδιοι», τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής από το βήμα των εγκαινίων της γενικής εμπορικής- ανθοκομικής έκθεσης “ΕΟΡΔΑΙΑ 2011”.
«Το Μποδοσάκειο είναι το καμάρι του τόπου μας, είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο με σημαντικές υγειονομικές υποδομές», ανέφερε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι έγινε από καιρό παρέμβαση ώστε να διευρυνθούν και να δυναμώσουν οι υποδομές του και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” το αργότερο σε ενάμισι χρόνο όλο το σύστημα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης θα περάσει στην αρμοδιότητα των αιρετών περιφερειακών αρχών.
Δήλωσε μάλιστα ότι στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, μέχρι στιγμής, παρά τα γραπτά αιτήματα, δεν έχει υπάρξει ουδεμία τοποθέτηση για τα θέματα του υγειονομικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα, κατά την έλευση του υπουργού κ. Λοβέρδου στον τόπο μας, θα μπορέσει να γίνει αυτή η κουβέντα για τις υγειονομικές δομές της περιφέρειάς μας.
Αναφέρθηκε επίσης στην εξέλιξη του διαγωνισμού για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, το οποίο είχε δημοπρατηθεί προ μηνός από την περιφέρεια και ανακοίνωσε ότι ξεκινά σε ένα δίμηνο η δημοπράτηση της επέκτασης του “Μποδοσάκειου” για τη στέγαση νέων υπηρεσιών του νοσοκομείου, προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ. Η μελέτη που εκπονεί η ΑΝΚΟ με απόφαση της περιφερειακής αρχής βρίσκεται στο τελικό στάδιο, είπε, και αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες και να παραδοθεί στο Υπουργείο Υγείας καθώς το έργο θα γίνει από τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
Συμπλήρωσε ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το ίδρυμα “Μποδοσάκη” ώστε να υπάρχει η συνδρομή του σε ό,τι χρειαστεί για τη βελτίωση των υποδομών, του εξοπλισμού και της λειτουργίας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου