Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ !!!"ΣΤΙΣ 25- 5 -2011 ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ & ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ !!'' ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !!



Ετοιμάζουν νέα Ίμια οι Τούρκοι!

Την ίδια στιγμή που στην πρωτεύουσα της χώρας, ο πρωθυπουργός αναζητεί “συναίνεση” από τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να... υπηρετήσει απερίσπαστος το πρόγραμμα της Τρόικας, στα σύνορα της χώρας μας παίζεται ένα διπλωματικό θρίλερ, που κάνει αυτούς που γνωρίζουν το τι ακριβώς γίνεται να ιδρώνουν.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχει μία  συνεχιζόμενη προσπάθεια από τουρκικούς παράγοντες να αμφισβητηθεί άμεσα η κυριαρχία της χώρας μας σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Και η τακτική ίδια και απαράλλακτη με αυτή των Ιμίων.
Θυμάστε ίσως τα όσα έγιναν πριν από κάποιες ημέρες, με υποψήφιο βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, που προσπάθησε να ... καταλάβει το Φαρμακονήσι και να υψώσει τουρκική σημαία. Αφού δεν τα κατάφερε όμως, δεν έκανε πίσω. Αντ' αυτού την σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος του κόμματός, πολιτικός επίγονος των Ντεμιρέλ και Τσιλέρ, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ (φωτό), ο οποίος οργανώνει την μετάβασή του στα ακριτικά μας νησιά, προκειμένου να θεμελιώσει τον τουρκικό τους χαρακτήρα.
Το τουρκικό "Δημοκρατικό Κόμμα" θα διοργανώσει αρχικά εκδήλωση στα τουρκικά παράλια και ακολούθως «θα ξεκινήσουμε με σκάφη για τα νησιά μαζί με τον πρόεδρο του κόμματός μας για την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε κανένα εμπόδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τοπικός κομματικός παράγοντας!
Η επιχειρηματολογία του τουρκικού κόμματος, το οποίο χρησιμοποιεί με ιδιαίτερα ενεργητικό τρόπο αυτή την υπόθεση στην προεκλογική του εκστρατεία, είναι ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα τα δύο αυτά νησιά από το 2004.
Η τοποθέτηση αυτή του Ζεϊμπέκ αποτελεί κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας. Πλέον όμως το θέμα έχει ξεφύγει από την προσπάθεια ενός υποψηφίου βουλευτή να επικεντρώσει πάνω του το φώς της δημοσιότητας και θυμίζει πολύ περισσότερο τα Ίμια.
Ουσιαστικά πρόκειται για τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης και αυτή του η κίνηση σημαίνει πολλά, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την βαθιά κόντρα που υπάρχει μεταξύ Ερντογάν και στρατιωτικού κατεστημένου. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ να “δέχεται την άποψη ότι τα δύο νησιά ανήκουν στις γκρίζες ζώνες ενώ είναι τούρκικα και πρέπει να καταληφθούν άμεσα από τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις",
Προς το παρόν η χώρα μας τηρεί σιγή ασυρμάτου, σε επίσημο επίπεδο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενισχύσει τις περιπολίες τόσο του πολεμικού ναυτικού όσο και του λιμενικού σώματος στην περιοχή, με σκοπό να προλάβει το οποιοδήποτε επεισόδιο.
Αργά το απόγευμα της Τρίτης, στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησε η είδηση ότι από ό,τι φαίνεται τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη “επίσκεψη” στο Φαρμακονήσι. Θα πραγματοποιηθεί όμως προεκλογική συγκέντρωση στα Δίδυμα του Αϊδινίου, κεντρικό σύνθημα για την... κατοχή των τουρκικών νησιών από την Ελλάδα.
Ακόμη και αν η σημερινή κρίση έχει τελικά αποσοβηθεί, τα όσα λαμβάνουν χώρα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι για το ελληνικό Αιγαίο. Όταν ξεκινάει μία τέτοια συζήτηση, με τόσο σαφείς διεκδικήσεις από την γείτονα χώρα, την ίδια στιγμή που όλοι στην Ελλάδα ασχολούνται με τα οικονομικά και την... χρεωκοπία, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα λήξει την ημέρα των τουρκικών εκλογών. Ένα ακόμη πρόβλημα φαίνεται να αναδύεται.
Η δε τακτική της τουρκικής κυβέρνησης να κρατάει μία μαστίγιο και μία καρότο μπορεί να δίνει τροφή στην προπαγάνδα της κυβέρνησης περί ελληνοτουρκικής φιλίας, αλλά στην πραγματικότητα εκτρέφει απειλές κατά της χώρας μας, την ίδια στιγμή που κοιμίζει τον ελληνικό λαό.
Εάν τελικά, όχι αύριο αλλά μεθαύριο, μία τουρκική ΜΚΟ, προσκείμενη στο δημοκρατικό κόμμα, επιχειρήσει να κάνει απόβαση στο Φαρμακονήσι, με έναν στολίσκο τύπου “ένα καράβι για την Γάζα” και ένα καράβι φορτωμένο με “ακτιβιστές” τύπου "mavi Marmara", πώς θα καταφέρει η χώρα μας, να τους αντιμετωπίσει; Το κόλπο είναι καλά δουλεμένο από την Τουρκία.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου