Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η αριστερή οπτική του ασφαλιστικού συστήματος του Μιχάλη Ραμπίδη


(Σε 7 παραγράφους για την επικείμενη  Ασφαλιστική ισοπέδωση- μεταρρύθμιση)

1- Η 12μελής επιτροπή «σοφών» που όρισε η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπ. Κ Κατρούγκαλου εντέλλεται αρχές Οκτωβρίου να παραδώσει
το (προσυμφωνημένο) πόρισμα, η εφαρμογή του οποίου θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου 2015.
2 - Με θύμα και πάλι το Ασφαλιστικό και τους συνταξιούχους-ασφαλισμένους, προβλέπονται περικοπές 1,3% του ΑΕΠ δηλ. 2,35 δις ΕΥΡΩ για τα έτη 2015 & 2016. Επιπλέον άμεσες περικοπές 0,4% του ΑΕΠ δηλ. 720 εκ ΕΥΡΩ χωρίς ισοδύναμα.
3- Αντί για κατάργηση της επικουρικής σύνταξης μέσω ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ενοποίηση με την κύρια σύνταξη και νέο γενναίο κούρεμα. Η κυβέρνηση αποφάσισε την δημιουργία ενός ταμείου, την καταβολή μιας σύνταξης και ενιαίους όρους εισφορών και παροχών.
4 - Οι παροχές του ΙΚΑ θα είναι ο οδηγός στις αλλαγές, γεγονός που θα οδηγήσεισε νέες σημαντικές περικοπές συντάξεων των ήδη συνταξιούχων, αφού το πλαφόν δεν θα ξεπερνά τα 2000 ΕΥΡΩ μικτά, κύριας & επικουρικής, στο αρχικό ποσό συνταξιοδότησης προ κρατήσεων από το 2010!
5- Περικοπές θα γίνουν και στις συντάξεις πάνω από 1000 ΕΥΡΩ με την πλήρη εφαρμογή του Ν. 3863/10 των Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, με την καθιέρωση μιας εθνικής-αναλογικής σύνταξης, καταστρατηγώντας ακόμα και το σύστημα αναλογικότητας μέχρι σήμερα εισφορών-παροχών !
6- Άμεση μείωση κατώτατης σύνταξης στα 392,7 ΕΥΡΩ από 486 (υπεγράφη) στο 67ο έτος ηλικίας, περικοπές στον τρόπο υπολογισμού των βασικών συντάξεων από 1-1-2015 & αύξηση του πέναλτι επιπλέον 10% για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης (από 62 και πάνω), αναδρομικές μειώσεις 3 μηνών στο τέλος Σεπτεμβρίου για αύξηση κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥ με 6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
7 - Τα συνήθη υποζύγια καλούνται και πάλι να σηκώσουν τα αβάσταχτα πλέον βάρη. Τα 2,6 εκατ. Συνταξιούχων και τα 2,8 εκατ. έμμεσα ασφαλισμένων των οικογενειών τους (σχεδόν όλοι ψηφίζουν), μαζί με τις συνταξιοδοτικές οργανώσεις, καλούντα να αλλάξουν προεκλογικά τα δεδομένα. Οφείλουν να βρουν ισοδύναμα από τους κατέχοντες, εμείς δώσαμε. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σήμερα εκπροσωπούν εργαζόμενους, που αύριο θα είναι συνταξιούχοι ......... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/eleutherovima/item/26091-i-aristeri-optiki-tou-asfalistikoy-systimatos-tou-mixali-rampidi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου