Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Γκεοργκιέφσκι: Τα Σκόπια έτοιμα για ένωση με τη Σερβία

Σκόπια.
Ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι προέβη σε δηλώσεις στις οποίες διατύπωσε την άποψη ότι η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία των Σκοπίων,   είναι  πρόθυμη να ενταχθεί στο σερβικό κράτος, πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτό δεν θα αποτελούσε έκπληξη.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι είπε ότι παρά το γεγονός ότι οι πολίτες σλαβικής καταγωγής,  προσπαθούν να υπερασπισθούν την ταυτότητα τους ως «μακεδονικής»  από τους Έλληνες και τους Βουλγάρους, οι οποίοι δεν  τους αποδέχονται, απεναντίας οι Σέρβοι τους αποδέχονται (με την ονομασία αυτή).
 «Παρατηρούμε τελευταία  μια στροφή των μέσων ενημέρωσης της χώρας μας προς τη σερβική κατεύθυνση. Υπάρχει μια παράδοξη κατάσταση, ενώ ο λαός  υπεραμύνεται της ταυτότητάς του , ως «μακεδονικής» έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, συγχρόνως αποδέχεται τον ‘εκ-σερβισμό’ του. Εκτιμώ ότι αυτήν την ώρα έχουμε σε εξέλιξη αυτήν τη μορφή ‘σερβοποίησης’ του.  Εκτιμώ ότι εάν γινόταν δημοψήφισμα, το 80 τοις εκατό του λαού θα ήταν υπέρ της ένωσης με τη Σερβία», είπε ο Γκεοργκιέφσκι, όπως σημειώνει η αλβανική Σέκουλι.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου