Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αργοπεθαίνουμε

Αγαπητά μέλη του Avaaz σε όλη την Ευρώπη,

Είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση της εποχής μας. Αν εξαφανιστούν για πάντα, πολικές αρκούδες θα επιβιώνουν μόνο σε ζωολογικούς κήπους και τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν ένα πλημμυρισμένο και καμένο χάος αντί για έναν υγιή πλανήτη. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή, αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας τώρα, εμείς οι ίδιοι μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα θετικό μέλλον για τον πλανήτη μας και την ανθρωπότητα.

Σε 2 μέρες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάσουν για την κλιματική αλλαγή. Όμως σκοπεύουν να συμφωνήσουν σε επικίνδυνα χαμηλούς στόχους, αγνοώντας τις συμβουλές των επιστημόνων και τις προειδοποιητικές ενδείξεις της φύσης παντού γύρω μας. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις φωνές μας να ηχήσουν πιο δυνατά απ’τις σειρήνες της βρώμικης βιομηχανίας και να δείξουμε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η τολμηρή πρόταση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και δημοφιλής.

Ας χαράξουμε τα όρια μας ακριβώς εδώ και ας σταματήσουμε τις ρυπογόνες βιομηχανίες που σιγά-σιγά σκοτώνουν και τον πλανήτη μας και εμάς τους ίδιους. Υπόγραψε τώρα και μετά στείλε ένα προσωπικό μήνυμα -- έτσι θα εφοδιάσουμε τους πράσινους πρωταθλητές της Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία) με την ισχυρή λαϊκή εντολή μας, την οποία θα ενισχύσουμε επιπλέον με αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που θα αποδεικνύουν τη σημασία που έχει η προστασία του πλανήτη σε χώρες κλειδιά. Στη συνέχεια, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, θα δημοσιεύσουμε στα ΜΜΕ τα καλύτερα μηνύματα των μελών μας:

http://www.avaaz.org/en/eu_2030_climate_main_greek/

Η επιτυχία της διεθνούς διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι του χρόνου, θα κριθεί απ΄τη στάση της Ευρώπης. Αν η Ευρώπη αποφασίσει να θέσει υψηλούς στόχους για τη μείωση της ρύπανσης και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, και να ξεκινήσει μια καθαρή, ενεργειακή επανάσταση, τότε μόνο θα δοθεί το έναυσμα και σε άλλες χώρες ώστε να έρθουν στο Παρίσι με σοβαρές προτάσεις. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Με τη βιομηχανία βρώμικης ενέργειας να ασκεί πίεση στους πολιτικούς και την κρίση στη Ουκρανία να αποσπά την προσοχή, κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε με μια Ευρώπη κολλημένη σε επικίνδυνα χαμηλούς κλιματικούς στόχους. Αυτή τη στιγμή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι διχασμένοι, με την Πολωνία και άλλες χώρες να αρνούνται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2030, πόσο μάλλον για το 50% που προτείνουν κορυφαίοι επιστήμονες.

Οι ηγέτες θα συναντηθούν σε 2 μέρες. Ας δημιουργήσουμε μια εκκωφαντική έκκληση για συμφωνία ενός σχεδίου που θα σώσει τον πλανήτη μας. Μετά εμείς θα κάνουμε την έκκληση είδηση στα ΜΜΕ. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα και μετά στείλε ένα προσωπικό μήνυμα ζητώντας η Ευρώπη να παίξει ηγετικό ρόλο βάζοντας υψηλούς κλιματικούς στόχους:

http://www.avaaz.org/en/eu_2030_climate_main_greek/

Τον τελευταίο χρόνο είδαμε καταστροφικά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο. Το κίνημα του Avaaz έχει συσπειρωθεί ξανά και ξανά για να πιέσουμε πολιτικούς να δράσουν. Τον περασμένο Ιανουάριο, ¼ εκατ. από εμάς στείλαμε μηνύματα σε Ευρωπαίους Επιτρόπους, βοηθώντας έτσι να βελτιωθούν οι προτάσεις οι οποίες τελικά θα συζητηθούν αυτή τη βδομάδα. Τώρα είναι η ώρα να τους κάνουμε να δράσουν.

Με ελπίδα,
Iain, Mary, Bert, Christoph, Marie, Alex, Alice, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Ενέργεια: προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ευρώπη και την Ελλάδα (Το Βήμα)
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=572620

Τα μέτρα για το κλίμα δεν είναι πολυτέλεια (Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/754082/article/epikairothta/perivallon/ta-metra-gia--to-klima-den-einai-polyteleia

Η ΕΕ θέτει κλιματικούς στόχους για το 2030 - EU outlines 2030 climate goals (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-25841134

Διχασμένη η ΕΕ παλεύει για ενεργειακούς και κλιματικούς στόχους - Divided EU grapples with energy and climate goals (Euractiv)
http://www.euractiv.com/energy/divided-continent-grapples-energ-news-533857

Η συχνότητα σοβαρών πλημμυρών σε όλη την Ευρώπη αναμένεται να ‘διπλασιαστεί μέχρι το 2050’ -Frequency of severe flooding across Europe 'to double by 2050' (The Independent)
http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/frequency-of-severe-flooding-across-europe-t...

Η Ευρωπαϊκή στήριξη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής «δεν πτοήθηκε από την οικονομική κρίση» - European support for climate change action 'not dented by financial crash’ (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2014/mar/03/european-climate-change-financial-crash

The EU: Climate Emitter or Committer? (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/yvo-de-boer/the-eu-climate-change_b_4941914.html

Η πράσινη πολιτική της Μέρκελ βυθίζει τα κέρδη του Γερμανικού άνθρακα - Merkel’s Green Push Sinks German Coal Profits (Bloomberg)
http://www.bloomberg.com/news/2014-03-14/merkel-s-green-push-blows-away-german-coal-power-profits-energy.html

Ένας υψηλός, πράσινος, ενεργειακός στόχος θα μπορούσε να εξοικονομήσει 260 δις ευρώ στην ΕΕ -Ambitious green energy target could save EU €260bn (Business Green Plus)
http://www.businessgreen.com/bg/analysis/2333312/ambitious-green-energy-target-could-save-eu-eur260bn

Οι Ευρωπαίοι λένε: η υπεράσπιση του κλίματος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει οικονομική ανάπτυξη - Turn to climate action for a job-rich economic recovery, Europeans say (European Commission)
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-201_en.htm


Στήριξε το Κίνημα του Avaaz!
Χρηματοδοτούμαστε εξολοκλήρου από μικρο-δωρεές πολιτών και δεν δεχόμαστε χρήματα ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από εταιρίες. Η αφοσιωμένη ομάδα μας κάνει κάθε δωρεά, ακόμα και την πιο μικρή, να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη δράση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου