Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΗ είναι η ΕΙΔΗΣΗ που δεν τονίστηκε καθόλου από τα ΜΜΕ!

epistimonesΜέσα στην κατήφεια και τη μελαγχολία που όλοι βιώνουμε στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έρχεται μία είδηση που διαφοροποιεί την καταστροφολογία των καθημερινών ειδήσεων.
Η είδηση αυτή που έρχεται να φωτίσει για λίγο τη μίζερη ζωή μας έρχεται από Έλληνες επιστήμονες, μεταξύ των οποίων μια ομάδα νέων ανθρώπων που κόντρα “στα κελεύσματα της δύσκολης εποχής” προχώρησαν μπροστά: αφορά στην πρώτη καθαρά ελληνική αποστολή στο διάστημα και στην πρώτη δοκιμή ενός νέου υλικού άνθρακα, του γραφενίου που δεν έχει σημαντικές εφαρμογές στη νανοτεχνολογία.
epistimones
Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί οι Έλληνες επιστήμονες το συνδύασαν με μια πρακτική εφαρμογή που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, πρωτοπόρο στη ναυτιλία διεθνώς.
Έτσι, οι ερευνητές μας σχεδίασαν δορυφόρο που στέλνει δεδομένα από το διάστημα με στόχο να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο τα ελληνικά εμπορικά πλοία βελτιώνοντας την ασφάλεια των πληρωμάτων και ελαχιστοποιώντας τα φαινόμενα πειρατείας.
Η είδηση αυτή, που δεν τονίστηκε καθόλου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που όπως φαίνεται έχουν άλλους δείκτες αξιολόγησης της ειδήσεως, έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή για να δώσει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες.
Αυτοί οι 15 Έλληνες ερευνητές, που τους αξίζουν συγχαρητήρια, δείχνουν το δρόμο της πραγματικής αλλαγής και ανάπτυξης της χώρας.
Αν πραγματικά θέλουμε να πάρει θετική πορεία η χώρα, ένας μόνο δρόμος υπάρχει: η αφοσίωση στα ιδανικά και στη γνώση που παράγει καινοτομία, ο κόσμος των ιδεών των αρχαίων Ελλήνων που ακόμα και στις μέρες μας μας εκπλήσσει για την πρωτοπορία του κάθε φορά που η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει κάτι “νέο” στην επιφάνεια.
Επαμεινώνδας Πανάς
τ. Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
epistimones1
epistimones2

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου