Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Γκρούεφσκι: Είμαστε ‘Μακεδόνες’ και μιλάμε ‘μακεδονικά’

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι,  προέβη σε μια δήλωση απευθυνόμενος σε εκείνους που αμφισβητούν τις διεθνικές σχέσεις  στον κοινωνικό ιστό της χώρας, συγχρόνως υπεραμύνθηκε  το στοιχείο του  μακεδονισμού της σλαβικής κοινωνίας.
 Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η σλαβική πλειοψηφία στο κράτος, είναι 'Μακεδόνες' και ομιλούν τη 'μακεδονική' γλώσσα...

Τόνισε ότι «τώρα δεν είναι το 2001» και «δεν θα επιτρέψουμε στους λίγους προβοκάτορες- όπως είπε χαρακτηριστικά- να αμφισβητήσουν τις διεθνικές σχέσεις.
«Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τις διεθνικές σχέσεις. Τώρα δεν είναι όπως το 2001 και πόλεμος  δεν μπορεί να ξαναγίνει. Όλοι μαζί θα δείξουμε ότι μπορούμε να ζούσε σε αρμονία. Δεν θα επιτρέψουμε τους προβοκάτορες  και γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί, να προωθήσουν τα σχέδιά τους για τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων στο κράτος μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.
Ο Γκρούεφσκι δεν εφείσθη κριτικής και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που συμβούλευσε να μην παραβιάζονται οι αρχές και οι αξίες μεταξύ των εθνοτήτων στα Σκόπια.
«Εάν κάποιος νομίζει ότι με την αγνόηση του προβλήματος των εθνοτήτων θα βρει λύσεις, παραπλανάται οικτρά. Η αγνόηση του προβλήματος βοηθά πρόσκαιρα, αλλά συγχρόνως  το διαιωνίζεται και το εμβαθύνει. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποφασίζει σχετικά  με αρχές και τις αξίες των εθνοτήτων, γιατί τροφοδοτεί μόνο τους σκεπτικιστές.
Εμείς είμαστε ‘Μακεδόνες και μιλάμε τη ΄μακεδονική’ γλώσσα και έχουν τη δική μας ‘μακεδονική’ κουλτούρα. Δεν έχουμε καμία αξίωση από την Ελλάδα ή από κάποιον άλλο γείτονα μας, ούτε θέλουμε να βλάψουμε κανέναν. Θέλουμε την ειρήνη, την ελευθερία, την ευημερία για όλους τους πολίτες. Θέλουμε δικαιοσύνη», δήλωσε ο Γκρούεφσκι, σύμφωνα με τη Shekulli.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου