Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επιχορήγηση ύψους 1,18 εκατ. € στη μελισσοκομία

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση για  το συνολικό ποσό επιχορήγησης για τη 1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας», στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το 2014.
 
Το μέγιστο ύψος επιχορήγησης για τη δράση 1.1 που αφορά το πρόγραμμα 2014 ανέρχεται στο ποσό των 1.180.215,00 €, το οποίο κατανέμεται σε μελισσοκομικούς – αγροτικούς φορείς για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας. Το 50% της παραπάνω δαπάνης προέρχεται από πόρους της Ε.Ε., ενώ το υπόλοιπο 50% βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Τα Κέντρα Μελισσοκομίας (Κ.Μ.) λειτουργούν στο πλαίσιο των μελισσοκομικών προγραμμάτων, ως μονάδες διοικητικής επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης του κλάδου της μελισσοκομίας. Συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ και τους φορείς που εμπλέκονται στην εφαρμογή των δράσεων του προγράμματος «Βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας» ή άλλων Εθνικών ή Ενωσιακών προγραμμάτων, για την επίτευξη του συντονισμού την παρακολούθηση και την υλοποίησή τους.
 
Επιπλέον, οι απασχολούμενοι στα Κ.Μ. συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς του ΥπΑΑΤ, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Συλλογικούς και Συνεταιριστικούς Φορείς των μελισσοκόμων, καθώς επίσης και με μεμονωμένους μελισσοκόμους, για παροχή συμβουλών και πρακτικής - τεχνικής υποστήριξης και αρωγής, όπου χρειάζεται.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου