Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

OI EBΡΑΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ – ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ts-karipΜέσα σε μια θυελλώδη συνεδρίαση η πολιτικη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρόταση Βίτσα γίνεται ομοφώνως αποδεκτή από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, παρά τη διαφορετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του κόμματος.
Αντιδράσεις φαίνεται να έχουν προκύψει και για τον Οδυσσέα Βουδούρη στη Μεσσηνία από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ωστόσο δεν δείχνει να κλονίζεται η δική του υποψηφιότητα.
Ο Θ. Καρυπίδης πάντως φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας έστω και ως ανεξάρτητος υποψήφιος, μετά την αποτυχημένη απόπειρα του Δημήτρη Βίτσα και του Κώστα Πουλάκη να τον πείσουν να εγκαταλείψει την κούρσα.
Την απόφασή του αυτή ενίσχυσε και η υποστήριξη που προσέφερε το περιφερειακό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Μακεδονία που με ψήφους 9 υπέρ – 3 κατά σε άτυπη ψηφοφορία αργά το βράδυ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότηττάς του, ενάντια στις προθέσεις της ηγεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Καρυπίδη σύμφωνα με τις οποίες το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα», προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee) η οποία τον κατηγόρησε την Τετάρτη για αντισημιτικές δηλώσεις.
Ακολούθησε την Πέμπτη η αντίδραση από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο το οποίο κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη, λόγω τον αντισημιτικών του δηλώσεων.
Αναμένεται η έκδοση επίσημης ανακοίνωσης της Πολιτικής Γραμματείας.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου