Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Αλβανοί Σκοπίων: Αν νικήσουμε στις εκλογές η αλβανική γλώσσα θα γίνει αμέσως επίσημη του κράτους

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών- PDSH, χαρακτήρισε  τον διευθυντή της τηλεόρασης Sitel των Σκοπίων, Ντράγκαν Πάβλοβιτς, ως πιόνι του Μιλόσεβιτς και τις δηλώσεις του  ως παιχνίδι που βοηθούν  το άλλο αλβανικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση των Σκοπίων.


Την αντίδραση του κόμματος PDSH εξέφρασε στο κοινοβούλιο ο Bekim Fazliu, ο οποίος τόνισε ότι η κύρια αιτία που η αλβανική γλώσσα δεν έγινε ακόμη επίσημη γλώσσα στα Σκόπια, είναι το άλλο αλβανικό κόμμα, DUI,  που δεν έκανε τίποτε για αυτό το ζήτημα.

«Αυτές τις ημέρες οι απόγονοι του Μιλόσεβιτς κάλεσαν του Σλάβους να κινητοποιηθούν ενάντια στην αλβανική γλώσσα. Για τους Αλβανούς και το PDSH το ζήτημα της γλώσσας δεν έχει επιλυθεί, ούτε οι διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών. Εμείς θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα των Αλβανών», είπε ο Αλβανός βουλευτής στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλβανική γλώσσα θα γίνει επίσημη γλώσσα του κράτους των Σκοπίων, μόνο όταν οι Αλβανοί των  Σκοπίων αναδείξουν  το PDSH. «Αυτό θα έχει ως συνέπεια, μέσα 24 ώρες να επιλύσουμε το πρόβλημα της γλώσσας, ώστε να καταστεί επίσημη γλώσσα του κράτους».

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου