Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Εντάλματα σύλληψης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Εντάλματα σύλληψης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Με εντολή της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου εκδόθηκαν τουλάχιστον δέκα εντάλματα σύλληψης για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τα εντάλματα που εκδόθηκαν αφορούν επιχειρηματίες και εφοπλιστές που είχαν λάβει «ύποπτα» δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και διοικητικά στελέχη της Τράπεζας που «έβαλαν πλάτες» για τη χορήγηση αυτών των δανείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης, ενώ μεταξύ αυτών που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλλιπίδης, Κλέων Παπαδόπουλος, (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Μιχάλης Έλληνας, ο Χ. Σιγανός (πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ) και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη.
Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των προσώπων αυτών που κατηγορούνται για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται, μετά τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία και κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές, αφού διαπίστωναν αρκετά δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα οποία δεν εξοφλούνταν.
Στα παραπάνω πορίσματα εν συνεχεία προστίθενται άλλα δυο που συνέταξε ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος επίσης εντόπισε έλλειμμα εκατομμυρίων στις συγκεκριμένες δανειακές συμβάσεις.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, εξαιτίας της εμπλοκής των στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου