Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το τελικό σχέδιο για τις αποδείξεις!

Το τελικό σχέδιο για τις αποδείξεις! Με άτυπη ενημέρωση το Υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει τα πράγματα

Μετά από το αλαλούμ των τελευταίων ημερών και τα «γράψε – σβήσε», το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε με άτυπη ενημέρωση να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τις αποδείξεις!
Έτσι, για να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης των φόρων μισθωτών και συνταξιούχων θα απαιτείται οι φορολογούμενοι να προσκομίζουν το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους, αντί για 25%.
Σε περίπτωση που οι δαπάνες σούπερ μάρκετ και πρατηρίων καυσίμων συνυπολογισθούν μόνο σε ποσοστό 50% επειδή μειώθηκε το ποσοστό των ζητούμενων αποδείξεων δραστικά από το 25% του εισοδήματος στο 10% δεν θα υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.
8989
Κατά συνέπεια σε περίπτωση συνυπολογισμού του 50% των αποδείξεων σούπερ μάρκετ και πρατηρίων καυσίμων:
Σε περίπτωση μηνιαίας κατανάλωσης 400 ευρώ σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων: Το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων υπερκαλύπτεται και στα τρία ανωτέρω παραδείγματα (φορολογητέο εισόδημα 10.000, 15.000 και 20.000), χωρίς να απαιτείται η συγκέντρωση άλλων αποδείξεων.
Σε περίπτωση μηνιαίας κατανάλωσης 200 ευρώ σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων πρέπει να γίνει διάκριση αναλόγως του φορολογητέου εισοδήματος:
- Σε περίπτωση φορολογητέου εισοδήματος 10.000 ευρώ δεν απαιτείται η συγκέντρωση άλλων αποδείξεων (έναντι υποχρέωσης επιπλέον συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας 100 ευρώ κατά την προϊσχύσασα ρύθμιση).
- Σε περίπτωση φορολογητέου εισοδήματος 15.000 ευρώ απαιτείται η συγκέντρωση επιπλέον αποδείξεων ποσού 300 Ευρώ (έναντι 1350 ευρώ κατά την προϊσχύσασα ρύθμιση).
- Σε περίπτωση φορολογητέου εισοδήματος 20.000 ευρώ απαιτείται η συγκέντρωση επιπλέον αποδείξεων ποσού 800 Ευρώ (έναντι 2600 ευρώ κατά την προϊσχύσασα ρύθμιση).

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου