Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η Βουλγαρία στηρίζει τα Σκόπια στην ΕΕ, με την προϋπόθεση μιας συμφωνίας

Σκόπια.

Η Σόφια στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, με την προϋπόθεση της επίλυσης των θεμάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σε γειτονικές χώρες. 

Ειδικότερα, πρέπει να επιλυθούν τα θέματα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Κριστιάν Βιγκένιν, σήμερα στα Σκόπια, σε ομιλία του στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.


Ο Βιγκένιν τόνισε ότι απαιτείται μια συμφωνία καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας και ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι σύντομα θα υπάρξει μια θετική στάση με συγκεκριμένα μέτρα και αποτελέσματα.

«Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δείξουμε αποτελέσματα, τα οποία δεν εντάσσονται μέσα σε προθεσμίες και βιασύνες, και θα οδηγηθούμε στην υπογραφή της συμφωνίας.

»Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία, αν τα Σκόπια καταφέρουν να επιλύσουν το πρόβλημα με την Ελλάδα, θα είναι σύντομα σε θέση να προωθήσουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ», δήλωσε ο Βιγκένιν.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια σχετική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία καλής γειτονίας και συνεργασίας, μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας.

Εφ’ όσον ξεπερασθούν τα προβλήματα, τα Σκόπια θα έχουν την υποστήριξη από τη Βουλγαρία και όπου είναι αναγκαίο θα μοιρασθούν την εμπειρία τους για τον τρόπο επίλυσης των ζητημάτων που είναι απαραίτητα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου