Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Aγρότες: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ και βγαίνουν στους δρόμους

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις απαντώντας στο νέο τρόπο φορολόγησής τους και συγκεκριμένα την επιβολή καθεστώτος τήρησης βιβλίων ακόμη και γι’ αυτούς που εκμεταλλεύονται μικρές εκτάσεις.
Πλέον οι αγρότες είτε είναι κατ' επάγγελμα είτε μη που έχουν εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ από την πώληση προϊόντων ή έχουν λάβει επιδοτήσεις από 5.000 ευρώ και άνω είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων και να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης από ταμειακές μηχανές.
Αν πάλι πωλούν προϊόντα σε λαϊκές ή σε χονδρεμπόρους θα πρέπει να τηρούν διπλά βιβλία ώστε να καλύπτονται όλες οι δραστηριότητές τους. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το αγροτικό εισόδημα πλέον θα φορολογείται με 13% από το πρώτο ευρώ. Παράλληλα οι αγρότες θα προκαταβάλλουν το 55% του φόρου για το επόμενο έτος ενώ θα πληρώνουν και την εισφορά των 650 ευρώ το χρόνο.
Από αύριο και με τη συγκέντρωση των τρακτέρ οι αγρότες ξεκινούν κινητοποιήσεις. Ουσιαστικά από αύριο οι αγρότες ξεκινούν να μετράνε δυνάμεις. Το είδος των κινητοποιήσεων θα κριθεί από τη μαζικότητα.
Την ερχόμενη Παρασκευή έρχονται οι πρώτες κινητοποιήσεις με αποκλεισμό των εφοριών ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δυναμική κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της της Agrotica.
Το εάν θα κλείσουν δρόμοι θα αποφασιστεί από τα σωματεία, κυρίως όταν οι αγρότες δουν ότι ο αγώνας τους έχει μαζική συμμετοχή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου