Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι δεν θα υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις από το 2014

Ποιοι δεν θα υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις από το 2014 Μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν πλέον φορολογική δήλωση από το 2014, με την προϋπόθεση ότι έχουν μόνο μια πηγή εισοδήματος.
Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έρχεται μετά την καθολική ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων το καλοκαίρι του 2013, με αποτέλεσμα όλα τα στοιχεία των φορολογουμένων να βρίσκονται ήδη μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια πολιτών να μην ασχοληθούν ξανά με τη φορολογική τους δήλωση, αναμένοντας στο τέλος κάθε έτους το εκκαθαριστικό τους σημείωμα, το οποίο θα εκδίδεται αυτόματα και θα τους ενημερώσει για το αν θα δικαιούνται ή όχι επιστροφή φόρου, ή αν πρέπει να περάσουν από τα γκισέ της εφορίας.
Στόχος η αποσυμφόρηση του ΤΑΧΙS
Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxis, θα αποσυμφορηθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μην παρατηρηθούν ξανά τεράστιες καθυστερήσεις και πτώσεις του συστήματος, παιδεύοντας επί μέρες φορολογούμενους, λογιστές και φοροτεχνικούς.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι προεπιλεγμένα και συμπληρωμένα τα βασικά στοιχεία του φορολογούμενου, με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να επεμβαίνουν στην περίπτωση που έχει αλλάξει κάτι στο εισόδημά τους.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου