Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Ντιμιτρόφ ειρωνεύεται τους Σκοπιανούς για τα ονόματα των σπόρων

Σόφια.

«Δεν θα προσβληθώ εάν οι Σκοπιανοί βαφτίσουν μια νέα ποικιλία φυτών με το όνομά μου. Ας πούμε για ένα υψηλό γαϊδουράγκαθο, το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική για διάφορα φάρμακα και ειδικά διεγερτικά για την συγκεκριμένη αρσενική δραστηριότητα».


Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής ιστορίας ,πρώην υπουργός και νυν διευθυντής  του Εθνικού Ιστορικού Μουσείο της Σόφιας,  Μποτζιντάρ Ντιμιτρόφ στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, σχετικά με τις νέες ονομασίες των γεωργικών σπόρων.

Σαφώς ενοχλημένος ο Βούλγαρος καθηγητής, που οι Σκοπιανοί αλλάζουν τις βουλγαρικές ονομασίες των σπόρων με ονόματα όπως ‘Γκότσε’, ‘Αλέξανδρος’ και ‘Αιγαίο’ θα τονίσει ότι έτσι ευνοούν τους Αλβανούς  που αλλοιώνουν μόνοι τους τα (βουλγαρικά) ήθη και τα έθιμά τους, αφού σύντομα θα πρέπει να μάθουν, μάλιστα,  και αλβανικά...

Συνεχίζοντας σε ειρωνικό τόνο, θα πει ότι τα δύο ελληνικά ονόματα που βάλανε στις ποικιλίες, το «Αλέξανδρος» και το «Αιγαίο», θα απομακρύνει αμέσως το ...ελληνικό βέτο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 «Και εμείς-θα συνεχίσει- χαιρόμαστε που βάλανε το όνομα του Γκότσε σε μια ποικιλία, αφού έχουν κρυμμένη τη βουλγαρική εθνική τους συνείδηση»...

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου