Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αλλαγή τακτικής για το όνομα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα,  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, κρίνει αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής τακτικής στη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια.


Η πρόταση τέθηκε από την βουλευτή Ρένα Δούρου που είναι υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της αρνητικής απόφασης για την Ελλάδα από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης στη Χάγη.

Σε συνέντευξή της στο ελληνικό ραδιόφωνο «Real FM» - σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα- η Δούρου τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί ένα σημαντικό σημείο στην ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως αυτό  της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, αλλά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει αμέσως την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με το θέμα του ονόματος.

«Μιλώ για την ενδιάμεση συμφωνία, γνωρίζουμε τι συνέβη στη Χάγη, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της γειτονικής χώρας», σημείωσε.

 
Η Δούρου, όμως, έκανε σαφές ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύμφωνη με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η θέση μας για το όνομα, εδώ και δεκαετίες είναι ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Για να επιτευχθεί αυτό χρειαζόμαστε συνέπεια και συνέχεια», είπε η Δούρου, σύμφωνα με την Ούτρινσκι Βέσνικ.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου