Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού καταγγέλλει τα Σκόπια στην UNESCO για κλοπή της ιστορίας

Το έμβλημα της λεγόμενης " Δημοκρατίας του Κρουσόβου" που οι μεν Βούλγαροι το θεωρούν μέρος της ιστορίας τους, οι δε Σκοπιανοί  ως δική τους ιστορία
Σεπτέμβριος 11, 2013.

«Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια της σκοπιανής πλευράς,  κλοπής της βουλγαρικής ιστορίας. Θα ήθελα να πω απερίφραστα και με σαφήνεια ότι είμαι αποφασισμένος να προβώ σε σωστές ενέργειες και ότι δεν πρόκειται να παραδεχθούμε  την κλοπή της βουλγαρικής ιστορίας».


Αυτό ειπώθηκε ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Μπουργκάς, από τον υπουργό Πολιτισμού Δρ Πέταρ Στογιάνοβιτς, με αφορμή την απόσυρση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου  από την έκθεση «Ταυτότητα και μνήμη στον XIX αιώνα» που άνοιξε στο Βελιγράδι στις 9 Σεπτεμβρίου που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Γραφείο της UNESCO στη Βενετία.

Αφορμή στάθηκαν δύο εκθέματα που υποβλήθηκαν από το Μουσείο των Σκοπίων. Ένα για τον Γκότσε Ντέλτσεφ και το άλλο για τη σημαία της «Δημοκρατίας του Κρουσόβου».

Ο Βούλγαρος υπουργός πολιτισμού τόνισε ότι πρόκειται για δύο ιστορικά θέματα της βουλγαρικής ιστορίας και επεσήμανε ότι για άλλη μια φορά τα Σκόπια  κλέβουν τη βουλγαρική ιστορία.

Ο Δρ Στογιάνοβιτς ανακοίνωσε σήμερα, ότι θα υπογράψει επίσημη καταγγελία στην Ιρίνα Μπόκοβα, που είναι γενική διευθύντρια της UNESCO και εκπρόσωπος της περιφερειακής οργάνωσης στη Βενετία.

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με αυτήν την κλοπή», είπε ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού, σύμφωνα με το βουλγαρικό Κρος.


echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου