Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία 1.326 "μαϊμού" λογιστών

Έλεγχος στα στοιχεία 1.326 φυσικών προσώπων, χωρίς επαγγελματική ταυτότητα λογιστή. Στόχος, η προστασία των φορολογουμένων και του δημοσίου συμφέροντος, λέει ο Ν. Μηταράκης
Tα στοιχεία 1.326 φυσικών προσώπων διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα οποία, ενώ διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNET ως λογιστές, δεν διαθέτουν την επαγγελματική ταυτότητα λογιστή.
Δηλαδή δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε πιστοποιηθεί. Τα ίδια στοιχεία απεστάλησαν και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.
Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Θ. Θεοχάρη και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γ. Κυδωνάκη.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «τα στοιχεία προέκυψαν από την ηλεκτρονική διασταύρωση του αρχείου των ενεργών λογιστών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με το TAXISNET, μετά από άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Συγχαίρω το Οικονομικό Επιμελητήριο για τις ενέργειές του», είπε.
«Στόχος είναι να προστατέψουμε τόσο τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, όσο και το δημόσιο συμφέρον από τη δραστηριότητα ατόμων που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Επίσης θεωρούμε πολύ σημαντική τη διερεύνηση πιθανών αμελειών ή σκόπιμων ενεργειών στελεχών της δημόσιας διοίκησης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Από τη σχετική έρευνα και εφόσον προκύψουν θεσμικά ή νομικά κενά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο μέτρο που του αναλογεί, θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την κάλυψή τους» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου