Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σιδηροδρομική τραγωδία κοντά στο Παρίσι – Δεκάδες εγκλωβισμένοι που τους βγάζουν με ελικόπτερα

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία υπάρχουν δεκάδες τραυματίεςΠληροφορίες αναφέρουν ότι το τρένο κόπηκε στα δυο από άγνωστο λόγο, εισερχόμενο με μεγάλη ταχύτητα στο σταθμό του Μπρετινί-σουρ-Ορζ.
Το τρένο είχε αναχωρήσει από το με προορισμό τη Λιμόζ, όταν ξαφνικά εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω στην αποβάθρα του σταθμού στο Μπρετινί.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, υπάρχουν τουλάχιστον επτά νεκροί κ αι δεκάδες τραυματίες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μπρετινί, Μισέλ Πουζόλ, είπε ότι τουλάχιστον τέσσερα από τα βαγόνια έπεσαν πάνω στην αποβάθρα και συνετρίβησαν.
Ο διευθυντής των σιδηροδρομικών γραμμών SNCF, Γκιγίομ Πεπί, δήλωσε ότι στο τρένο επέβαιναν περίπου 370 άνθρωποι.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι το τρένο κόπηκε στα δύο, καθώς και ότι είδαν πολλούς επιβάτες να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
«Το πρώτο βαγόνι του τρένου χωρίστηκε από το υπόλοιπο και πήγαινε πολύ γρήγορα», είπε ο Καρίμ Κελιφά, ο οποίος επέβαινε σε άλλο τρένο που εκείνη την ώρα ήταν σταματημένο στο σταθμό
Και συνέχισε: «Φάνηκε ότι το τρένο κυριολεκτικά κόπηκε στα δυο. Ήταν πολύ δυνατός ο θόρυβος. Υπήρχαν σκόνη και συντρίμμια παντού. Βγήκα αμέσως από το τρένο μου και πήγα να βοηθήσω τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί. Όλοι οι τραυματίες ήταν στο πίσω μέρος του τρένου. Υπήρχαν άνθρωποι που έκλαιγαν, οι περισσότεροι είχαν καλυφθεί από αίμα. Άλλοι έψαχναν τα παιδιά τους. Είδα μια γυναίκα που είχε τραυαματιστεί στο πόδι. Ήταν φριχτό. Ύστερα από ένα τέταρτο, η αστυνομία μάς ζήτησε να απομακρυνθούμε. Στο σημείο υπάρχουν 30 πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομία, που έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στο σταθμό, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων».
Σοκαρισμένος ήταν και ο Γουίλιαμ Καζίν, ο οποίος βρισκόταν στο σταθμό: “Έιδα το τρένο να μπαίνει στο σταθμό με μεγάλη ταχύτητα και φαινόταν σαν να μην μπορεί να σταματήσει. Ξαφνικά ακούσαμε μια έκρηξη, είδαμε σκόνη και πέτρες παντού και να γκρεμίζεται μέρος της αποβάθρας. Τρέξαμε να δούμε τους επιβάτες στα βαγόνια…”.
Το τρένο κόπηκε στα δυο για άγνωστο λόγο





Βαγόνια του συρμού έπεσαν πάνω στο σταθμό

polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου