Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πρόεδρος Σκοπίων: Η θέση μου για το όνομα είναι « Δημοκρατία της Μακεδονίας» για γενική χρήση

Η θέση μου για το όνομα είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας» erga omnes –για κάθε χρήση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του νοτιοσλαβικού κράτους, Γκεόργκι Ίβανοφ, απαντώντας στον Έλληνα ομόλογό του, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πριν από λίγες


 ημέρες δήλωσε ότι η λύση για το όνομα πρέπει να είναι γεωγραφικός καθοριστικός παράγοντας για γενική χρήση.

Ο Ίβανοφ σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Μιλένκο Ντεντελόφσκι στο Κανάλ 5 δήλωσε ότι η χώρα ήταν πάντα εποικοδομητική στο θέμα της ονομασίας.

Ο αρχηγός του νοτιοσλαβικού κράτους, είπε ότι αποδεικτικά στοιχεία για τις σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν οι προσκλήσεις για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι οποίες πάντοτε ήταν αρνητικές.

Ο Ίβανοφ τόνισε στη συνέντευξη ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ηγεσία του νοτιοσλαβικού κράτους, «διότι πάνω το 90 τοις εκατό των πολιτών μας θέλουν να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αλλά σε αυτή υπάρχει το εμπόδιο της διαμάχης για το όνομα».

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είχε δηλώσει σε συνέντευξή στη σερβική εφημερίδα ‘Πολίτικα’ ότι εφ’ όσον τα Σκόπια επιμένουν στην κατασκευασμένη ιδεολογία του μακεδονισμού, θα βρίσκουν κλειστή την πόρτα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου