Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Mεγάλη η συμμετοχή των εργαζομένων στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια

ahsptolemaidasΤην Παρασκευή 24/5/2013 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια, στην καντίνα του ΑΗΣ Πτολ/δας.  Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μεγάλη και ο σκοπός της Γενικής Συνέλευσης ήταν:


  • Ενημέρωση σχετικά με το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στην εργολαβία «Ρουμελιώτη», μέσω της δικαστικής οδού, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν ημερομίσθια και κυρίως επιδόματα άδειας, άδεια, δώρα Χριστουγέννων και δώρα Πάσχα.
Γίνεται μια προσπάθεια να ενημερωθούν πολλοί απολυμένοι από πριν εργαζόμενοι και να μπουν στη συγκεκριμένη διαδικασία ούτως ώστε και αυτοί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
  • Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα του αγώνα για την κατάργηση του δουλεμπορίου.
 Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες οι εργαζόμενοι ότι με αλλαγή του εργολάβου πάψουν τα προβλήματα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Άλλωστε πριν από το Ρουμελιώτη, ήταν ο Αποστολίδης, ο Σιαπαλίδης με τους οποίους οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη. Δεν υπάρχει εργολάβος που να μην «κλέβει» λίγο ή πολύ τους εργαζόμενους.
Το δουλεμπόριο το συντηρεί και το τρέφει η κερδοφόρα ΔΕΗ ΑΕ. Όσο λοιπόν θα επικρατούν τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η ανταγωνιστικότητα, χαμένοι θα είναι πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι από το κλέψιμο των εργολάβων, οι οποίοι κατέφευγουν σε αυτό κάτω από τις υπερτιμημένες εργολαβίες που «χτυπάνε».
Πρέπει να γνωρίσουν ότι το «Κακό το ριζικό τους» δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από όλους όσους ψήφισαν και αποδέχονται τη συνθήκη του Μααστριχτ ως ευαγγέλιο, είτε παραμένουν σε αυτά τα κόμματα, είτε μεταπήδησαν σε άλλα νεοσύστατα, έχοντας όμως την ίδια αντίληψη.
Κριτήριο για να βγάλουν επιπλέον συμπεράσματα οι εργαζόμενοι, είναι η επικείμενη παραπέρα ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Όσοι πραγματικά νοιάζονται για τους εργαζόμενους, θα διεκδικήσουν μια ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη με 5000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα αποτελεί και το δρόμο για την κατάργηση του δουλεμπορίου, διαφορετικά θα ακολουθήσουν το δρόμο της δήθεν διαφωνίας υποστηρίζοντας τον λεγόμενο «υγιή ανταγωνισμό», την καλή επιχειρηματικότητα κοροϊδεύοντας έτσι το λαό.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Η απάντηση βρίσκεται στον ενωτικό αγώνα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις με τις οποίες δουλεύει ο καθένας, διεκδικώντας ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ.
Το ΣΕΕΕΝ ήταν και θα παραμείνει μπροστάρης, εμπνευστής και οργανωτής του αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες στη ΔΕΗ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου