Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σύριοι Αντάρτες: Οι απαχθέντες Μητροπολίτες είναι καλά στην υγεία τους

http://www.echedoros-a.gr
Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο Ορθόδοξοι επίσκοποι που απήχθησαν στη Συρία τον περασμένο μήνα, είναι «καλά στην υγεία τους», αν και δεν υπάρχει καμία είδηση για την τύχη τους, όπως δήλωσε ένα μέλος της συριακής αντιπολίτευσης στους δημοσιογράφους το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.


«Δύο ή τρεις ημέρες πριν, ένας γιατρός επισκέφθηκε τους δύο επισκόπους. Είναι σε καλή υγεία», δήλωσε ο Abdul Ahad Steipho, μέλος του Εθνικού Συνασπισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της επιτροπής που δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί τις απαγωγές.

Ο Steipho πρόσθεε ότι οι προσπάθειες της επιτροπής να έρθουν σε άμεση  τηλεφωνική επικοινωνία  με τους απαγωγείς και τους επισκόπους, μέχρι στιγμής απέτυχαν.

«Δεχόμαστε πολλές αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των απαγωγέων και τα αιτήματά τους για λύτρα», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ο αντιφρονών είπε: «Αυτές οι απαγωγές διενεργούνται πολλές φορές από εγκληματικές συμμορίες ... άλλες φορές από το καθεστώς (του Μπασάρ άλ Άσαντ) και μερικές φορές από τις ταξιαρχίες των ανταρτών του Ελεύθερου συριακού στρατού. Τις χρησιμοποιούν ως τρόπο για ανταλλαγή αιχμαλώτων».

«Οι δύο επίσκοποι είναι γνωστοί στη Συρία για το ανθρωπιστικό έργο τους και την υπεράσπιση της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων στη συριακή κοινωνία», δήλωσε ο Steipho.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες οι δύο επίσκοποι, Yohanna Ibrahim και Boulos Yaziji, απήχθησαν στο τέλος Απριλίου  και κρατούνται στην πόλη Kafr Dael, κοντά στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους, αλλά πηγές προσκείμενες στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και στις συριακές αρχές διατείνονται ότι πρόκειται απαγωγείς «Τσετσένους τζιχάντ».

Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 5 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρία μέσα στο συνονθύλευμα των θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων, σημειώνει το δημοσίευμα του Λιβάνου.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου