Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Φορολόγηση αγροτεμαχίων έναντι 700 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία

Το κενό των 700 εκατ. ευρώ που έχει προκύψει ευελπιστούν να καλύψουν στην κυβέρνηση, με την επέκταση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και στα αγροτεμάχια
Τα αγροτεμάχια μπαίνουν στο μικροσκόπιο της διακομματικής επιτροπής που εξετάζει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες της διακομματικής έχουν μπει στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση της τελικής εισήγησης, με το σχετικό νομοσχέδιο να υπολογίζεται ότι θα φτάσει στη Βουλή τον Ιούνιο και την τελική εκτίμηση των εσόδων να γίνεται το Φθινόπωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη συνεδρίαση της διακομματικής, μετά το Πάσχα, θα υπάρχουν διαθέσιμα τα πρώτα στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορούν στις εκτιμήσεις εσόδων από τα αγροτεμάχια, βάσει των οποίων θα επικαιροποιηθούν όλα τα σενάρια.
Εκτιμάται πάντως, ότι θα χρειαστεί άλλη μια συνεδρίαση προκειμένου να καταλήξει η διακομματική στην τελική της εισήγηση για τον Ενιαίο Φόρο.
Κομβικό ζήτημα θα αποτελέσουν και οι επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, που αναμένονται το καλοκαίρι, καθώς εκτός από τη μείωση των τιμών ζώνης στις περιοχές όπου οι εμπορικές τιμές έχουν υποχωρήσει, θα πρέπει να αναμένονται και αυξήσεις αντικειμενικών εκεί όπου οι εμπορικές παραμένουν υψηλότερες.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου