Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Παγώνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ στα τωρινά επίπεδα

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής παγώνουν στα τωρινά επίπεδα τα τιμολόγια της ΔΕΗ
Πάγωμα στα σημερινά επίπεδα των τιμολογίων της ΔΕΗ, φέρνει στην αγορά, απόφαση του υφυπουργού περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η απόφαση υπογράφηκε την παρασκευή, μετά τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Τα τιμολόγια της ΔΕΗ επρόκειτο, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθούν από 1ης Μαίου. Όμως η απόφαση του υφυπουργού προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. Συνεπώς τα τιμολόγια παραμένουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά τις αυξήσεις που έγιναν την 1η Ιανουαρίου.
Να σημειωθεί πάντως πως την πρώτη Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού, με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, απελευθερώνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό στοιχείο που επέτρεψε το "πάγωμα" των τιμολογίων ήταν η δραστική μείωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει τα εξής:
"Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.
Οι ενέργειες της Κυβέρνησης οδήγησαν σε μια ιδιαιτέρως ομαλή μετάβαση στην ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό υπέρ των καταναλωτών πλαίσιο που θα ισχύει και μετά την πλήρη μετάβαση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου