Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σλάβοι στην Ελλάδα ζητούν τα Σλαβικά να γίνει επίσημη γλώσσα

«Σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του δήμου Μελίτης να μάθουν «μακεντόνσκι»- σλαβικά, και όλα τα τοπογραφικά ονόματα στο δήμο να γίνουν δίγλωσσα στην Ελλάδα, ζήτησε ο δήμαρχος της  Οβτσάρανι (;), (..εννοεί Μελίτη) της Ελλάδας, ο Παναγιώτης Αναστασιάδης ο οποίος έστειλε σχετικό αίτημα στο Δήμαρχο της Φλώρινας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


«Επιστρέψτε μου να σας υπενθυμίσω, επίσης, ότι η χώρα μας έχει υπογράψει, αλλά, δυστυχώς, δεν έχει επικυρώσει το Συμβούλιο της Ευρώπης τη Σύμβαση Πλαίσιο για τις περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες.

»Μεταξύ άλλων, η σύμβαση προβλέπει την αναγνώριση αυτών των γλωσσών ως έκφραση πολιτισμικού πλούτου, σεβασμό της γεωγραφικής περιοχής στην οποία ομιλούν μια τέτοια γλώσσα και,  ιδίως, τη διευκόλυνση και την ενθάρρυνση της χρήσης της γλώσσας στην γραπτή και προφορική μορφή, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει η δήλωση του Παναγιώτη Αναστασιάδη.

«Οι πολίτες εδώ είναι αποκομμένοι. Η ανεργία αυξάνεται,  ενώ συγχρόνως υπήρξαν και ορισμένα φαινόμενα, όπως της Χρυσής Αυγής, επειδή εμείς αποτελούμε μέρος της διαφορετικής και πολιτιστικής ταυτότητας,  ωστόσο δεν πρέπει να φοβόμαστε όταν βλέπουμε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στο παρελθόν, ένα παρελθόν που είναι γεμάτο με πρόσφυγες, απαγορεύσεις και φόβο..

»Ανυπομονούμε στη θετική σας απάντηση, να καταργήσετε αυτές τις ιστορικές, κοινωνικές και οικονομικές αδικίες», σημειώνει ο Παναγιώτης Αναστασιάδης στην επιστολή που έγραψε στο Δήμαρχο της Φλώρινας, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου