Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Στη Δικαιοσύνη κατά του Μάριου Σαλμά οι τραυματίες στο Μεσολόγγι

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν οι τραυματίες από τα επεισόδια στο Μεσολόγγι. Σε απεργία πείνας προχωρά ο δήμαρχος. Νέες κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου "Αθηνά". Σε αναβρασμό ακόμα οι κάτοικοι
Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν οι δύο τραυματίες από τα επεισόδια στο Μεσολόγγι, έξω από το ξενοδοχείο Θεοξένια, κατά τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς παρέσυρε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο πεζούς.
Οι δυο τραυματίες, καθώς και ο ένας ακόμα, που είδε τον πατέρα του να έχει πέσει στο έδαφος με λιποθυμικό επεισόδιο και γύρω να πέφτουν βροχή οι κρότου – λάμψης μαζί με χημικά, τις επόμενες μέρες θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, του οδηγού του υπουργικού αυτοκινήτου, καθώς και κατά των αστυνομικών δυνάμεων για υπερβολική και άσκοπη χρήση βίας.
Συνολικά οι μηνύσεις μέχρι στιγμής, που πρόκειται να κατατεθούν είναι τρεις, ενώ το γεγονός που εξοργίζει ακόμη περισσότερο, είναι πως το γραφείο του κ. Σαλμά απάντησε σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης πως δεν έγινε τίποτε απολύτως στο Μεσολόγγι.
Ωστόσο, πλάνα και φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, κάθε άλλο παρά υποστηρίζουν την άποψη.
Στην πόλη, συνεχίζει να επικρατεί αναβρασμός για τα επεισόδια, καθώς όλοι προσπαθούν να καταλάβουν πως και γιατί η κατάσταση έφτασε στα άκρα, αποδίδοντας κύρια και απόλυτη ευθύνη στον κ. Σαλμά για προκλητική συμπεριφορά.
Σε απεργία πείνας ο δήμαρχος Μεσολογγίου
Στο μεταξύ, σε απεργία πείνας προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, στο Μουσείο - Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης και κάλεσε όποιον άλλον θέλει να συμμετέχει σε αυτή την κίνηση, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο σχέδιο "Αθηνά".
Ο Δήμαρχος πρότεινε εκτός των άλλων να υψωθούν μαύρες σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, και στα καταστήματα της πόλης, ενώ σε ό,τι αφορά τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου, ο κ. Κατσούλης πρότεινε να μην υπάρξει καν συμμετοχή του δήμου και των φορέων σε αυτές.
Παράλληλα στις γιορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί κανένας πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι σπουδαστές των ΤΕΙ Μεσολογγίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία κατά του σχεδίου "Αθηνά" , ώστε να μην καταργηθεί, αλλάξει αντικείμενο ή μεταφερθεί αλλού το ΤΕΙ.

Πηγή: onairnews.gr
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου